Pelaajayhdistys uskoo yhä vakaasti Liiga-kauden käynnistymiseen aikataulussa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela vieraili lauantaina Ylen aamussa puhumassa Liiga-kautta uhkaavasta koronatilanteesta. Saarela uskoo yhä vankasti kauden käynnistyvän aikataulun mukaisesti 1. lokakuuta.

– Tällä hetkellä olen vielä hyvinkin toiveikas siitä, että SM-liiga päästään aloittamaan 1.10. ja Mestis 24.9., Saarela sanoo.

Tummia pilviä suunnitelmien ylle on leijunut Mikkelistä, Hämeenlinnasta ja Kouvolasta, joissa koronatartuntoja on osunut Liiga- ja A-juniorijoukkueisiin. Seuroissa ollaan tällä hetkellä karanteenissa, joka päättyy vasta aivan runkosarjan kynnyksellä.

Saarela ei ole vielä tässä vaiheessa huolissaan tartuntatilanteesta.

– Tässä on toisaalta vielä kolmisen viikkoa aikaa siihen, että Liiga alkaa. Jos nämä asiat saadaan hoidettua niin kuin toivotaan, niin toivon mukaan päästään silloin 1.10. aloittamaan Liiga täysillä.

Tartunnat eivät ole välttämättä lainkaan jääkiekon seurausta. Saarela sanoo, että valtaosa tapauksista tulee nimenomaan vapaa-ajan puolelta. Silti, kaukalossakin on syytä miettiä, millaisissa ryhmissä pelaajat harjoittelevat.

– Yksi merkittävimmistä asioista, joihin olemme jo puuttuneet aikaisemmin, on pelaajaliikenne A-juniorien ja edutusjoukkueiden välillä. Se pitäisi nyt viimeistään tässä vaiheessa laittaa täysin nolliin, jos ei sitä ole jo tehty, Saarela painottaa.

– Jos ajatellaan vaikkapa A-junioripelaajia, niin siellä on vielä paljon sellaisia, jotka opiskelevat ja käyvät koulussa. Silloin heillä tulee joka tapauksessa enemmän kontakteja kuin esimerkiksi liigapelaajilla, jotka ovat jo ammattilaisia. Heidän on aika paljon helpompi järjestääkin oma elämänsä sillä tavalla, että siinä on vaikka vain ydinperhe läsnä.