Montako maalivahtia SKA tarvitsee? Suurseura haali Winnipeg Jetsistä jo neljännen huippuveskarin!

© Kuva: AK Bars

Winnipeg Jets tiedotti tiistaina lainanneensa venäläismaalivahti Mikhail Berdinin SKA Pietariin. Laina kestää siihen asti, kunnes kausi Pohjois-Amerikassa pyörähtää käyntiin.

22-vuotias Berdin pelasi viimeiset kaksi kautta AHL:ssä torjuntaprosenteilla 92,7 ja 91,0. Siitäkin huolimatta hän joutuu SKA:ssa järkyttävään kilpailutilanteeseen. Joukkueessa pelaavat jo entuudestaan huippulupaus Jaroslav Askarov sekä kokeneemmat Magnus Hellberg ja Alexander Samsonov.

Askarov on tulevan NHL-draftin kuumin eurooppalaisvahti ja häntä pidetään parhaana veskarilupauksena sitten Carey Pricen. 29-vuotias Hellberg puolestaan on torjunut SKA:ssa ja Kunlun Red Starissa kolme häikäisevää kautta, joista paras tuotti torjuntaprosentin 94,0.

Samsonov siirtyi SKA:han kesken viime kauden esiinnyttyään Vitjaz Podolskin maalilla seitsemässä ottelussa satumaisella torjuntaprosentilla 97,6. Myös loppukauden pelit SKA:ssa sujuivat todella hyvin.

Kun maalin suulle on heittää Berdin, Askarov, Hellberg ja Samsonov, alkaa SKA:n valmennusjohto olla jo mahdottoman valinnan edessä.