Pelicansin jääharjoituksissa on viime aikoina nähty todellinen tähtivahvistus. Liigan pistepörssin kaudella 2011-12 voittanut Ryan Lasch on ollut mukana pussinokkien treenivahvuudessa.

– Minulla on hyvät suhteet Nupen (Pasi Nurminen) ja Tommin (Turunen) – ja koko muunkin henkilökunnan kanssa. He olivat ystävällisiä ja pitivät minulle oven auki, että pääsin tänne treenaamaan. Kaliforniassa olisi ollut vaikea päästä jäälle tässä maailmantilanteessa, Lasch kertoo Pelicansin verkkosivuilla.

Laschin kausi Pelicans-paidassa päättyi aikoinaan hopeajuhliin. Tuo vuosi on yhä kirkkaana amerikkalaistaiturin muistoissa.

– Voisi melkein sanoa, että se oli historian paras Pelicans, ellen ole aivan väärässä. Se oli erityinen vuosi. Olemme laittaneet vuosien saatossa joskus viestiä silloisten joukkuekavereiden kanssa, että kuinka hieno vuosi se oli ja kuinka hyviä olimme. On edelleen sydäntä särkevää, ettemme aivan yltäneet kultaan, mutta hopeaankin voi kaiken kaikkiaan olla tyytyväinen, Lasch kommentoi.

Seuraavaksi kaudeksi 33-vuotiaalla hyökkääjällä ei ole sopimusta. Päättyneellä sesongilla hän edusti Frölundaa ja tykitti 48 SHL-ottelussa tehot 12+36=48. Ottajia Suomestakin varmasti löytyisi.

– Heh, tällä hetkellä ei ole vielä mitään tietoa, missä ollaan syksyllä. Luulen, että kaikki kuitenkin tietävät, että etsin työpaikkaa ulkomailta. Mutta tässä koronatilanteessa pelipaikan etsiminen voi vaikeutua, eikä koskaan voi tietää, mitä tapahtuu, Lasch kommentoi.