NHL-toimittajalta hurja väite: Columbus valmis kauppaamaan Joonas Korpisalon

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen aiemmin tällä kaudella NHL:ssä solminut maalivahti Joonas Korpisalo nosti osakkeitaan NHL-vahtien hierarkiassa upeilla pudotuspeliotteillaan.

NHL.comin toimittaja Kevin Woodley nostikin TSN:n podcastissa tapetille hurjan skenaarion, jonka mukaan Blue Jackets harkitsisi suomalaisvahdin kauppaamista nyt, kun tämän markkina-arvo on huipussaan.

– Joku kertoi minulle Joonas Korpisalon olleen siirtoehdokkaiden joukossa eilisiltana. Uskoakseni he pitävät (Elvis) Merzlikinsistä enemmän. Heillä on riveissään kolme muutakin nuorta kaveria, jotka saattavat kehittyä lopulta jopa (Korpisaloa) paremmiksi. Sen lisäksi seura tarvitsee apuja muille kokoonpanonsa osa-alueille, Woodley täräyttää.

Korpisalo pelasi tällä kaudella 30 runkosarjapeliä torjuntaprosentilla 91,1. Pudotuspeleissä 26-vuotias suomalainen nousi joukkueensa kiistattomaksi ykkösvahdiksi pelaten yhdeksän ottelua huimalla torjuntaprosentilla 94,1 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,90.

Korpisalon ensi kaudella voimaan astuva uusi sopimus takaa maalivahdille nykyisen 1,15 miljoonan dollarin sijaan 2,8 miljoonan taalan vuositienestit.