Edmonton-pomolta lupaava kommentti Jesse Puljujärvestä – ”On hyvin harvinaista löytää pelaaja, joka…”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin GM:n paikalle täksi kaudeksi Detroit Red Wingsistä saapunut Ken Holland kertoi pudotuspelikarsintojen aattona medialle antamassaan haastattelussa mietteitään Jesse Puljujärven tulevaisuudesta öljymiehissä.

Hollandin puheiden perusteella seura ei ainakaan tuntuisi vielä heittäneen kirvestä kaivoon suomalaisen suhteen.

– Kerroin hänelle konferenssipuhelussa, että 10 vuoden päästä hän voi katsoa taaksepäin liittyen siirtoonsa takaisin Suomeen ja olla iloinen siitä. Se (siirto) mahdollistaa hänelle ison peliajan sekä itseluottamuksen kehittämisen, Holland puntaroi.

Puljujärvi ei ollut Hollandille erityisen tuttu pelaaja vielä suomalaisen varausvuonna 2016, jolloin seurapomo johti Red Wingsin hiipumassa ollutta ex-dynastiaa.

– Rehellisesti sanottuna en tarkkaillut häntä juurikaan hänen varausvuotenaan. Emme varanneet tuolloin (Detroitin kanssa) korkealta. Hän on yhä nuori pelaaja ja on harvinaista löytää 193-senttistä pelaajaa, jolla on myös taitoa. Useimmat pelaajista eivät vastaa odotuksiin ennen kuin ovat 22-23-vuotiaita, joten aika näyttää, Holland pyöritteli.

22-vuotias Puljujärvi pelannee suurella todennäköisyydellä Euroopassa vielä ainakin ensi kauden ajan. Viime syksynä siirtopyynnön Oilersille jättänyt hyökkääjä on kesän aikana pehmentänyt mielipiteitään Edmontoniin paluunsa suhteen tulevaisuudessa.