Winnipeg Jets nappasi aikoinaan Kristian Vesalaisen vuoden 2017 varaustilaisuudessa. Erinomainen suomalaislupaus meni draftissä jopa yllättävän myöhään, kun Winnipeg sai huudettua hänet 24. vuorolla.

Suomalaislupauksen kehitys on kuitenkin polkenut paikallaan. The Athleticin toimittaja Scott Wheeler julkaisi uusinnan vuoden 2017 varaustilaisuudesta. Hänen papereissaan Vesalainen ei enää mahtuisi ollenkaan ykköskierrokselle.

Menneen kauden Vesalainen pelasi Manitoba Moosen riveissä AHL:ssä. Hän keräsi 60 ottelussa tehot 12+18=30. Sitä edellisen kauden hän vietti Jokereissa ja iski 31 KHL-ottelussa tehot 6+11=17.

Winnipegiä seuraava toimittaja Murat Ates ei ole vielä valmis luovuttamaan lupauksen suhteen, vaikka Wheeler oli jättänyt Vesalaisen ykköskierroksen ulkopuolelle.

– Välitön, ilman tutkimusta muodostettu kuuma mielipiteeni: Miten kehtaat epäsuomalaistaa joukkueen, jota seuraan? Ja tarvitsen toisen vuoden KV’tä AHL:ssä ennen kuin voin muodostaa mielipiteeni hänestä, Ates kirjoittaa kieli poskessa.