NHL suunnittelee tiukkoja toimia kauden jatkuessa. Maailman johtavin jääkiekkosarja aikoo tehdä pelaajillensa varotoimena päivittäiset testit koronaviruksen varalta.

NHL on ollut muiden Yhdysvaltojen urheilusarjojen tavoin katkolla maaliskuusta saakka maailmanlaajuisen koronaviruspandemian myötä. Sarjan jatkosta päätettiin viime viikolla 24 joukkueen pudotuspeleinä.

– Meillä tulee olemaan päivittäinen säännöllinen testausjärjestelmä, jossa pelaajat testataan jokaisena aamuna. Tulokset tulevat ennen kuin he jättävät hotellihuoneensa seuraavana aamuna, NHL:n varakomissaari Bill Daley paljasti lehdistölle.

– Silloin tiedämme ajoissa, täytyykö pelaajan asettaa itsensä karanteeniin. Se on kallista, mutta näemme sen välttämättömänä elementtinä, jos jatkamme otteluja.

Jokainen testi maksaisi liigan mukaan noin 125 dollaria. NHL-komissaari Gary Bettman on aiemmin maininnut, että pudotuspelien läpivieminen maksaisi sarjalle noin 25 000-35 000 dollaria.

NHL:n testaussysteemi saa pelaajilta kannatusta. Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid, Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Nick Foligno ja Carolina Hurricanesin kapteeni Jordan Staal puolsivat jokainen järjestelmää.

– Mielestäni tällaisina aikoina sinua tulee pystyä testaamaan. Sinun täytyy tulla testatuksi useita kertoja ja säännöllisesti, McDavid kommentoi.

Foligno näkee säännöllisen testauksen ainoana tapana pystyä jatkamaan kautta.

– Se on ainoa tapa luottaa aina, kun astun jäälle. Jokainen on samassa veneessä kuin sinä. Tätä peliä on pelattava niin hyvin kuin vain pystyy.

Lähde: NBC