Ohhoh! Kovaotteiselta NHL-pakilta synkkä analyysi kauden jatkosuunnitelmiin: ”Mielestäni suora tie masennukseen”

© Kuva: Getty Images

NHL:n vankka suunnitelma on edelleen jatkaa 13.maaliskuuta koronaviruspandemian vuoksi keskeytettyä kauttaan.

Taalaliigan komissaari Gary Bettman kertoi hiljattain ettei edes mieti vaihtoehtoa peruuttaa koko sesonki. (lue lisää täältä)

Washington Capitalsin rajuista otteista tunnettu tshekkipuolustaja Radko Gudas on asiasta täysin vastakkaista mieltä.

Kotimaassaan tällä hetkellä majaileva Gudas antoi haastattelun paikalliselle CT Sportille ja Russian Machine Never Breaks -sivuston kääntämien vastausten perusteella pakin viesti on selkeä.

– Mielestäni meidän ei pitäisi pelata tilanteessa, jossa koko muu maailma on peruuttanut kautensa. Jääkiekko on ainoa joukkueurheilulaji joka yrittää runnoa tätä läpi. He eivät päästä meitä olympialaisiin, jotta emme loukkaantuisi, mutta NHL-kauden he haluavat käyntiin tällaisina aikoina, Gudas sanoi ja jatkoi:

– Raha on rahaa, sen ympärillä näyttää koko maailma tällä hetkellä pyörivän. On aika surullista, että he ovat valmiita riskeeraamaan niin monien pelaajien terveyden rahan vuoksi.

NHL on suunnitellut kiekkokauden läpiviemistä muutamilla paikkakunnilla ympäri Pohjois-Amerikkaa siten, että pelaajat, joukkueiden henkilökunta, sekä tuomarit ja muut toimitsijat asuisivat hotelleissa ulkomaailmasta eristettynä. Gudas pitää suunnitelmaa kammottavana.

– En oikein usko, että pelaajat voisivat pysyä koko kesää hotellissa. Kyseessä olisi puuttuminen henkilökohtaiseen vapauteen. Koko kesän viettäminen hotellihuoneessa olisi mielestäni suora tie masennukseen, Gudas latasi.

Gudasin oma sopimus on umpeutumassa nyt keskeytettynä olevaan kauteen. Viime kesänä washingtonilaisseuraan saapunut 29-vuotias tshekki uskoo seuransa vaihtumiseen.

– Veikkaan ettei siihen (jatkosopimukseen) ole mitään mahdollisuutta. He ovat vaikeuksissa palkkakaton kanssa ja ryhmässä on nuoria pelaajia, joiden sopimukset ovat organisaation kannalta parempia.