NHL-toimittajalta maukas ehdotus: Florida kauppaamassa Aleksander Barkovin hurjalla hintalapulla?

© Kuva: Getty Images

Vuosia yleisökadosta kärsineen Florida Panthersin omistajaporras on uhannut leikata tulevaisuudessa joukkueen palkkakuluja siinä tapauksessa, ettei seura yllä pudotuspeleihin.

New York Postin NHL-sisäpiiritoimittaja Larry Brooks nostaa uudessa kolumnissaan esille hurjan ja jopa utopistiselta kuulostavan teorian, jonka mukaan Panthers saattaisi olla valmis kauppaamaan kapteeninsa Aleksander Barkovin New York Rangersiin.

– Ajatellaann tilannetta, että Barkovista olisi tulossa rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2022 – samaan aikaa kun Mika Zibanejadista. Barkovilla ei ole tällä hetkellä sopimuksessaan siirrot estävää pykälää, mutta sellainen astuu voimaan 1. heinäkuuta tai sitten, kun kuluva kausi joskus päättyykään, Brooks aloittaa.

– Mutta mikäli suomalaispelaaja haluaa lähteä ja Panthers suostuisi tekemään hänestä siirtonappulan, uskoisin Adam Foxin ja Kaapo Kakon olevan ainoat koskemattomat pelaajat Rangersistä.

Asiaa kommentoinut NHL-toimittaja Lyle Richardson uskoo Mike Hoffmanista ja Jevgenii Dadonovista luopumisen olevan paljon Barkovin lähtöä todennäköisempää, joskin toimittaja spekuloi myös sillä, mikä olisi Barkovin mahdollinen hinta siirtomarkkinoilla.

– Jos he päättäisivät luopua Barkovista, hinta olisi valtava, onhan Barkov kuitenkin yksi lajin parhaista kahden suunnan senttereistä. Panthers vaatisi vaihdossa ainakin yhden huipputason nuoren NHL-pelaajan, 1. kierroksen varausoikeuden sekä kärkipään prospektin, Richardson laskeskelee.

Uskotko Barkovin päätyvän vaihtonappulaksi vielä ennen sopimuksen päättymistä? Kerro mielipiteesi suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.