Tuukka Raskia yritettiin horjuttaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella torontolaismedian toimesta. Suomalaisvahtia pidettiin tuolloin Boston Bruinsin heikkona kohtana ja hänen horjuttamisen ajateltiin olevan helppoa. Rask todisti puheet vääriksi ja torjui lopulta joukkueensa finaaleihin asti.

Raskin epäilijöitä on ilmeisesti riittänyt tälläkin kaudella. Boston Bruinsin kapteeni Zdeno Chara paljastaa Instagramissa, että häneltäkin on kyselty suomalaisvahdista.

– Tässä yhtenä päivänä minulta kysyttiin, uskonko Tuukan pystyvän torjumaan meille toisen mestaruuden, Chara kertoo.

– Tällä kaudella Tuukka on paras päästettyjen maalien keskiarvossa (2,22), kun katsotaan yli 15 peliä pelanneita vahteja. Hänen erinomaisten suoritustensa avulla joukkueemme johtaa NHL:ää sarjapisteissä. Siinä on vastauksenne. Tuukka on Bostonin muuri.

43-vuotias Chara on yksi kaikkien aikojen slovakialaisista jääkiekkoilijoista. Järkälemäinen puolustaja on pelannut NHL:ssä 1553 ottelua ja iskenyt niissä tehot 205+451=656.