Predatorsissa tapahtumassa vallankumous suomalaisten NHL-vahtien kesken? Pekka Rinne sai ämpärillisen rapaa niskaansa, Juuse Saros vastasi nyt nollapelillä!

© Kuva: Getty Images

Forssassa syntynyt tulevaisuuden nimi, muttei mikään maailman nuorin vahti Juuse Saros, 24, alkaa hiljalleen oikeasti olemaan lähellä vallankumousta Nashville Predatorsissa. Pelaaja vastasi äskettäin hurjasti rapaa niskaan saaneelle Pekka Rinteelle perjantaiyönä nollapelillä.

Dallas Stars tulitti Sarosta 33 kertaa turhaan. Dallas-pakki Esa Lindell oli joukkueensa toiseksi aktiivisin laukoja neljällä kudillaan. Nuorten maailmanmestari Saros palkittiin ottelun ykköstähtenä, eikä suotta – näet torjuntakimaran parhaat palat ohesta.

Näytteet ovat toki vain Saroksen yksi nollapeli ja Rinteen täydellinen sulaminen. Toisaalta samanlaista virttä on jatkunut läpi talven. Nuoremman veijarin torjuntaprosentti on 90,8 ja 37-vuotiaan Rinteen 89,5. Siitä voi jokainen päätellä, onko tilanne kiero, kun Rinne on ollut lähtökohtainen ykköstorjuja.

– He pelasivat kuin epätoivoinen jääkiekkojoukkue, jonka on tarkoitus päästä pudotuspeleihin antaen kaikkensa. He tulivat kovasti. Se on pettymys, ettemme reagoineet, Starsin vastuuvalmennuksesta vastaava Rick Bowness pauhasi seuran kotisivuilla.

Saros katkaisi oman kahden ottelun tappioputkensa ja samalla poikki meni Predatorsin kolme peliä käsittänyt häviökierre. Nashville on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista jaetusti kahdeksanneksi eniten.

– He pelasivat ja me emme. Se on pettymys, Bowness jatkoi.

Sekä Rinteen nykyinen pahvi että Saroksen sopimus kantavat kauteen 2020-21 asti.

LUE MYÖS:
Siinä menikin sitten kasa NHL:n historiakirjoja uusiksi – viidesti osunut ruotsalaistykki toisti Patrik Laineen yli vuoden vanhan tempun ensimmäisenä