Siinä menikin sitten kasa NHL:n historiakirjoja uusiksi – viidesti osunut ruotsalaistykki toisti Patrik Laineen yli vuoden vanhan tempun ensimmäisenä

© Kuva: Getty Images

NY Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad pisti yöllä historiakirjoja totaalisesti uusiksi ladottuaan Washington Capitalsin reppuun ällistyttävät viisi maalia joukkueensa 6-5-jatkoaikavoitossa. Maalitykki Alex Ovetshkin jäi kakkoseksi vain kahdella kihauksella.

Tämän kalenterivuoden aikana jo 22 maalia kiskonut ruotsalainen on kauden ensimmäinen viiden maalin mies.

Zibanejadin osalta alkanut vuosi on ollut hullu. Vuoden ja vuosikymmenen maalipörssissä kakkosena oleva ruotsalainen on tehnyt nyt kymmenessä edellisessä pelissä 14 maalia. Vain Jean Ratelle onnistui aikoinaan tekemään vähintään yhtä monta kihausta samassa ottelumäärässä. Hän iski 14 ja 15 maalia helmikuussa 1972.

Harvinaista viiden maalin iskeminen on NY Rangersin historiassa toisellakin tavalla. Zibanejad on nimittäin vasta kolmas, joka on moiseen pystynyt. Mark Pavelich kiskoi saman täyteen helmikuussa 1983, Don Murdoch onnistui tempussa ensimmäisenä lokakuussa 1976.

Jos temppua tarkastellaan koko NHL:n mittapuulla, nousi Zibanejad tässäkin kategoriassa harvinaiseen joukkoon. Viimeisen 25 vuoden aikana viisi maalia per ottelu on iskenyt nyt vain seitsemän pelaajaa. Edellisen kerran tähän pystyi Winnipeg Jetsin Patrik Laine marraskuussa 2018.