Darius Kasparaitis tunnettiin erittäin kovaotteisena puolustajana, joten hänellä riittää NHL-uraltaan paljon kerrottavaa.

Liettuan ja Venäjän kansalaisuudet omaava puolustaja kertoi aiemmin tällä viikolla yhdestä kokemuksesta, joka on yhä kirkkaana hänen mielessään.

Kasparaitis muistaa, kun hän aiheutti päähän kohdistuneella taklauksellaan Eric Lindrosille aivotärähdyksen, joka johti lopulta pelottavaan tilanteeseen. Liettualainen edusti tuohon aikaan Pittsburgh Penguinsia ja Lindros Philadelphia Flyersia.

– Muistan, kun aiheutin Eric Lindrosille ensimmäisen aivotärähdyksen. Pelasimme kotona ja seuraavana päivänä Philadelphiassa. Pelkäsin silloin, että fanit voisivat ensimmäistä kertaa piestä minut. He soittivat huoneeseeni yöllä ja huusivat: ”Me tapamme sinut! Älä poistu hotellista!”, Kasparaitis kertoi venäläisen allhockey.ru:n mukaan.

Tarinalla on kuitenkin iloinen loppu. Kannattajat eivät lopulta koskaan käyneet Kasparaitisin kimppuun, eikä Lindros suuttunut tapahtuneesta. Lopulta heistä tuli seurakavereita, kun molemmat siirtyivät New York Rangersiin.

– Darius, en ole loukkaantunut. Se oli jääkiekkoa. Pelaat tuolla tavalla, ja minulla oli pää alhaalla. Se oli minun virheeni. Haluan, että tulet Rangersiin, ja pelaamme yhdessä samassa joukkueessa, Lindros oli sanonut soittaessaan Kasparaitisille.