Winnipeg Jets on pääsemässä vihdoin sopuun koko kauden sivussa olleen tähtipuolustajansa Dustin Byfuglienin kanssa.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin mukaan osapuolet ovat parhaillaan neuvottelemassa 34-vuotiaan yhdysvaltalaispakin kesään 2021 asti voimassa olevan sopimuksen purkamisesta ja hän uskoo lähteisiinsä perustuen asian ratkeavan ajoissa ennen NHL:n siirtorajaa 24.helmikuuta.

Jets hyllytti Byfuglienin kauden alussa ilman palkkaa tämän jätettyä ilmoittautumatta harjoitusleirille, mutta miehen 7,6 miljoonan dollarin vuositienestit on silti pitänyt pitää korvamerkittynä, vaikkei summaa joukkueen palkkakattoon toistaiseksi lasketakaan.

Byfuglien kävi lokakuun lopussa nilkkaleikkauksessa ja aloitti Seravallin tietojen mukaan vamman kuntoutuksen Jetsin tarkkailussa joulukuun puolivälissä, muttei ole jatkanut prosessin seuraavaa vaihetta.

Puolustajan uran jatkuminen on vielä hämärän peitossa, mutta diilin purkaminen mahdollistaisi pikaisenkin siirtymisen uuteen joukkueeseen.

Pelaaja ja seura kiistelivät aiemmin myös siitä, milloin operointia vaatinut nilkkavamma tuli. Asia oli tarkoitus ratkaista puolueettoman välimiehen toimesta, mutta kuulemispäivää ei Seravallin mukaan koskaan asetettu.