Carolina Hurricanesin suomalaiskolmikko Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula oli liekeissä, kun joukkue kaatoi kotonaan vuoden 2019 viimeisessä ottelussaan Montreal Canadiensin 3-1.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Haula summasi tehot 1+1, kakkostähti Teräväinen 0+2 ja Aho 1+0.

Suomalaiset avasivat Canesin maalihanat jo kamppailun toisella minuutilla, kun Canadiensin Artturi Lehkonen istui jäähyllä.

Aho iski Teräväisen ja Haulan esityöstä kiekon komealla pesäpallolyönnillä suoraan ilmasta verkkoon.

Montrealilaisryhmän Max Domin tasoitettua kamppailun vain hetkeä myöhemmin 1-1:een mentiin ensimmäiselle erätauolle tasatilanteesssa, mutta toisessa erässä Hurricanesin suomalaiset iskivät jälleen.

Tällä kertaa asialla oli Haula Teräväisen ja Brett Pescen alustuksesta. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-1-osuma syntyi ajassa 27.34.

Loppulukemat 3-1 naulasi pelin päätösminuutilla tyhjiin Ryan Dzingel.

Carolinan sinivalkoinen trio pelaa erinomaista kautta. Joukkueen ykköspistemies Teräväinen on summannut 40 ottelussa 40 (7+33) tehopinnaa, Aho on takonut tehot 23+13=36 ja 21 ottelua sesongilla pelanneen Haulan saldo on puolestaan 17 (11+6) täppää.

Ottelun huippuhetket ovat nähtävissä alla olevalta videolta. Ahon komea osuma alkaa videon kohdasta 0.20.