Karu arvio: vain yksi suomalainen varataan ykköskierroksella kesän NHL Draftissa

© Kuva: Leijonat.fi

Vuodenvaihteessa pelatut alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat tunnetusti tärkeä näyttöpaikka NHL-varauksesta unelmoiville pelaajille.

Kanadalainen tv-jätti Sportsnet on julkaissut nyt ensimmäisen kisojen jälkeisen arvionsa tulevan kesän varaustilaisuuden 1. kierroksella varattavista pelaajista.

Tuleva kesä ei ole ennakkoon suomalaislupausten suhteen samanlaista ilotulitusta, johon NHL-fanit ovat viime vuosina tottuneet. Sinivalkoisista pelaajista avauskierroksen varaukseksi on ennakoitu ainoastaan HIFK:n hyökkääjä Anton Lundell.

Vuodenvaihteessa pelatut nuorten MM-kisat loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt helsinkiläinen on rankattu kanadalaisjätin arviossa sijalle 10. Nuorukainen on pelannut HIFK:n Liiga-miehistössä tällä kaudella 22 peliä tehoin 6+8=14.

– Lundell on juuri tehnyt paluun kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen. Olisi ollut upeaa nähdä hänet nuorten MM-kisoissa ikäryhmänsä kanssa, Sportsnet kirjoittaa.

Tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden varmana kärkinimenä pidetään Kanadan MM-kultaan alle 20-vuotiaiden kisoissa johdattanut, turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä Alexis Lafreniere. Kakkoseksi sivusta arvioi kanadalaissentteri Quinton Byfieldin, ennen Ruotsin Alexander Holtzia, Saksan Tim Stützlea, sekä Itävallan Marco Rossia. Ensimmäinen puolustaja listalla on kanadalainen Jamie Drysdale, joka nousee listan sijalle kuusi.

Lundellin edelle kiilasivat lisäksi Ruotsin Lucas Raymond sekä kanukkikaksikko Cole Perfetti ja Dylan Holloway. Lajin emämaalle onkin odotettavissa varaustilaisuudessa todellinen jättipotti.