Connor McDavid loukkaantui viime kauden viimeisessä runkosarjassa ottelussa. Hän iski voimalla polvensa maalitolppaan. Vammasta ei tihkunut tuohon aikaan paljoa tietoa, mutta nyt on selvinnyt, että polvivamma oli paljon odotettua vakavampi.

McDavidin piti tehdä välittömästi päätös, miten polvea hoidettaisiin. Polvi oli revennyt useasta kohtaa ja sääriluukin oli murtunut. Leikkaus olisi tarkoittanut sitä, että kausi 2019-20 jää häneltä väliin. McDavid päätti olla itsepäinen ja kuntouttaa vamman parhaansa mukaan.

– Oli päiviä, kun prosessi ei tuntunut niin hyvältä. Ajattelin, että miltäköhän magneettikuva näyttää? Pitäisikö sittenkin unohtaa tämä ja mennä leikkaukseen? Mutta polveni vain parani ja parani, ja lopulta minun ei tarvinnut mennä leikkaukseen, McDavid kommentoi NHL.comille.

McDavidin toipumisesta on tehty dokumentti, joka esitettiin NHL:n All Star -ottelun päätteeksi. Dokumentin ansiosta McDavidia pidetään jo varmana valintana Bill Masterton Memorial Trophyn voittoon. Palkinto annetaan pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

Näytteen dokumentista voit katsoa alta.