Calgary Flamesista pihalle potkittu Bill Peters on ollut viime aikoina otsikoissa tiuhaan tahtiin rasismikohun takia.

Peters joutui taannoin kohun keskelle, kun entinen NHL-pelaaja Akim Aliu kertoi julkisuuteen luotsin käyttäytyneen aikoinaan rasistisesti häntä kohtaan kaudella 2009-10 AHL-seura Rockford IceHogsissa.

Flames hyllytti Petersin heti paljastuksen jälkeen ja luotsin kyseenalaisesta käytöksestä on tihkunut myös muita todisteita. Aikoinaan Carolina Hurricanesissa Petersin alaisuudessa pelannut puolustaja Michal Jordan kertoi tämän käyttäytyneen pelaajia kohtaan väkivaltaisesti.

Nyt valmentajien käytöksestä oli puhunut yksi NHL:n historian pahimpiin rottapelaajiin kuuluva Sean Avery. Peters ei ole ainoa kyseenalaisesti käyttäytyvä persoona.

Marc Crawford potkaisi minua kerran, ärsyttävän pelityylin, törkeiden kommenttien ja älyttömän käyttäytymisen myötä pinnalle noussut Avery lataa NY Postin mukaan.

Tuo sattui kaudella 2006-07 eräässä pelissä kanadalaisen aiheutettua väärän vaihdon.

Työsulun takia Pelicansissa aikoinaan kahdessa ottelussa pelannut Avery lähti kesken kyseisen kauden helmikuun alussa Kingsistä NY Rangersiin.

Olikohan kyseinen tapaus syy siihen, miksi Avery oli kauppatavara?

– Ei. Tämä johtui siitä, että yritin tapella Mark Hardyn kanssa. Hän oli yksi apulaisvalmentajamme, NHL:ssä yhteensä yli 600 ottelua pelannut kuumakalle paljastaa.

NHL pitää sisällään huimia tarinoita.

LUE TAPAUKSESTA MYÖS:
NHL-luotsi myrskyn silmässä – syytetään rasismista: ”Ei selvittänyt tilannetta, vaan lähetti jonkun kirjeen johtoportaaseen, ja sitten minut passitettiin farmin farmiin”

Kohu Flames-luotsin ympärillä paisuu – jäämässä sivuun, pelaaja syyttää väkivallasta: ”En koskaan halua kenellekään pahaa, mutta nyt hän saa sitä, mitä tilaa”

Rasismikohu paisuu – NHL-luotsi pyysi nyt anteeksi, muttei maininnut uhria sanallakaan tiedotteessa: ”Harhaanjohtava, teeskentelevä ja huolestuttava”