NHL-luotsi myrskyn silmässä – syytetään rasismista: ”Ei selvittänyt tilannetta, vaan lähetti jonkun kirjeen johtoportaaseen, ja sitten minut passitettiin farmin farmiin”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

NHL-luotsi Bill Peters on myrskyn silmässä. Entinen NHL-pelaaja Akim Aliu väittää muun muassa NY Postin mukaan, että tätä nykyä Calgary Flamesia luotsaava Peters olisi käyttänyt häntä kohtaan erästä n-kirjaimella alkavaa haukkumasanaa. Kanadalaisukrainalainen on kasvoiltaan tummahko.

– Musiikkimakuni ei tyydyttänyt luotsia. Myönnän suuttumukseni, mutta eikö siinä olisi kukaan muu suuttunut? Peters ei selvittänyt tilannetta, vaan lähetti jonkun kirjeen johtoportaaseen, ja sitten minut passitettiin farmin farmiin, viime kaudella ECHL:ää Orlando Solar Bearsissa pelannut Aliu sanoo.

Peters valmensi Aliuta AHL-joukkue Rockford IceHogsissa kausina 2008-2010. Noista sesongeista Aliun ensimmäinen meni pääasiassa OHL:ssä, London Knightsissa ja Sudbury Wolvesissa. Tuosta 2008-09 oli tulossa Aliun tulokaskausi, kun edellinen sesonki toi vyölle vain kaksi ottelua.

Aliulle AHL-kausi 2008-09 oli vahva siltä osin, mitä se nyt sisällään piti. Hän iski viiteen peliin kaksi maalia.

– Alas lähetettiin siis pelaaja, joka oli hyvän alun myötä 20 maalin vauhdissa. Siis tulokaskaudellaan ilman erikoistilannepelaamista.

NHL-luotsit ovat olleet lähiaikoina tapetilla urakalla. Toronto Maple Leafsista monoa saaneen Mike Babcockin on kerrottu käyttäneen asemaansa todella väärin hyödyksi Mitch Marnerin kanssa.

LUE MYÖS: NHL-supertähti myöntää väitteet – Mike Babcock pyysi tältä kyseenalaista palvelusta: ”En voinut mitään”

Tällä kaudella pelaamatta ollut, sekä hyökkääjän että pakin paikalla viihtyvä Aliu otti samalla tähänkin tapaukseen kantaa.

– En ole hirveän yllättänyt kuullessani Babcockista moista. Ei omena kauas puusta putoa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!