Rasismikohu paisuu – NHL-luotsi pyysi nyt anteeksi, muttei maininnut uhria sanallakaan tiedotteessa: ”Harhaanjohtava, teeskentelevä ja huolestuttava”

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames -luotsi Bill Peters rypee myrskyn silmässä edelleen. Kaikki alkoi siitä, kun entinen NHL-pelaaja Akim Aliu kertoi Petersin kommentoineen hänen musiikkimakua rasistiseen sävyyn aikoinaan. Aliu on kasvoiltaan tummahko.

Koska Peters on pistetty väliaikaisesti sivuun Calgaryn toiminnasta, eikä hän ole osallistunut joukkueen harjoituksiin, heräsi luotsi vihdoin todellisuuteen. Hän lähetti kirjeen Calgaryn GM Brad Trevilingille.

– Brad, pyydän, että hyväksyt tämän anteeksipyyntöni sinulle ja koko Calgary Flamesin organisaatiolle niistä tuomittavasta kielenkäytöstäni työympäristössä vuosikymmen sitten.

– Tiedän, että kommenttini ovat herättäneet sekä vihaa että pettymystä, ja ymmärrän miksi. Vaikka se olikin yksittäinen ja katumani asia, otan vastuun siitä, mitä sanoin, viestissä muun muassa mainittiin.

Siinä ei kuitenkaan mainittu sanallakaan Aliuta. Tämä sai entisen NHL-pelaajan kiukuttelemaan Twitter-tilillään.

– Olen lukenut Petersin tiedotteen. Se on harhaanjohtava, teeskentelevä ja huolestuttava.

Aliu lisäsi, että hän on hyväksynyt tilannetta käsittelevän NHL:n kutsun tapaamis- ja keskustelukutsun.

– Kunnioittamatta tätä tapausta, en vastaa lausuntoon julkisesti tai keskustele rasismista sekä syrjinnästä, ennen kuin olen käynyt keskusteluissa.

NHL-seura tutkii syytöksiä ja Petersin tilannetta.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004