Totaalinen farssi: NHL-seura menetti voittomaalinsa kyseenalaisesti, suomalaistähti loukkaantui – luotsi täysin hiilenä: ”Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets ja sen suomalaisvahti Joonas Korpisalo joutuivat pettymään NHL:ssä maanantain vastaisena yönä, kun Chicago Blackhawks kaatoi miehistön voittolaukauskisassa lukemin 3-2. Columbus johti ottelua kahdella maalilla pitkälle päätöserään.

Korpisalo otti 28 kutia 30 laukauksesta ja torjuntaprosentti kirjattiin tilastoihin lukemin 93,3. Illassa oli myös varjopuoli, sillä vahti loukkaantui pelin lopussa voittolaukauskisassa. Hänet autettiin jäältä pois Jonathan Toewsin suorituksen jälkeen. Suomalaisen kunnosta ei ollut tietoa heti koitoksen tauottua.

– Hän on ollut kuin kivi maalillamme. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa. Olisimme halunneet ottaa tästä voiton hänelle, hän pelasi jälleen erinomaisesti, kippari Nick Foligno sanoi NHL:n kotisivuilla.

Luotsin vati nurin

Columbuksen tulisieluinen luotsi John Tortorella ei ollut yhtä ”suvaitsevalla” linjalla kuin kapteeninsa. Peli sisälsi kaikenlaista draamaa, sillä esimerkiksi jatkoajan lopussa Blue Jackets sai kiekon maaliin, mutta summeri kerkesi pärähtää juuri ennen tätä.

– Me hävisimme ja menetimme Korpisalon ketjureaktion takia. Jos lopun asiat olisi menneet oikein, emme olisi menettäneet maalivahtiammme emmekä hävinneet, Tortorella pauhasi Blue Jacketsin kotisivuilla.

Kuten oheisesta videosta näkee, meni pikkumusta häkkiin ennen summerin pärähdystä. Tilanne alkaa noin kohdasta 4.25.

– Kellon asettamisen sijaan tuomarit kertoivat meidän kapteenillemme, että ”emme aio tehdä sitä”. NHL:n Torontossa oleva tilannehuone ei puutu asiaan. Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään, ja nyt kävi näin – hävisimme ja menetimme Korpisalon, tulisieluinen luotsi sadatteli.

Peli siis eteni voittolaukauskisaan. Tortorellan mukaan tekniikka ja asioiden hoitaminen sekä virkamiesten, NHL:n ja Toronton tilannehuoneen itsepäisyys ku*ettivat Columbusta.

– Se on naurettavaa.

Korpisalo on ollut NHL:n kauden ensimmäisen puoliskon yksi parhaista suomalaisista. Pikkumustat ovat tarttuneet hyppysiin komeasti 91,3 prosentin varmuudella.