NHL:n ”suomalaisjoukkue” täydellisen myllerryksen keskellä – joukkue yksi sarjan kovimmista, luotsi sai monoa: ”Pikkuisen erikoinen päivä”

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars on ollut NHL:ssä tapetilla erikoisten käänteiden takia. Alkukaudesta tähtipaidat hävisivät ja hävisivät ja hävisivät, mutta nyt se on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Nyt Dallas viilettää kolmen pelin voittoputkessa, ja esimerkiksi 20 edellisessä ottelussa se on jäänyt vain neljästi pisteittä.

Silti joukkue koki äskettäin erikoisen kohtalon. Jim Montgomery sai lähtöpassit päävalmentajan paikalta alkoholin käytön ja sitä seuranneen huonon käytöksen takia. Menestys ei nyt riittänyt.

Samanlainen virsi, eli menestys, jatkui keskiviikkoyönäkin. Dallas kellisti New Jersey Devilsin luvuin 2-0 ottelussa, jossa tähtipaidoille osuivat avauserässä Radek Faksa ja Joe Pavelski. Roope Hintz syötti maaleista jälkimmäisen.

– Pikkuisen erikoinen päivä, voittomaalin tekijä Faksa sanoi joukkueen kotisivuilla.

– Päivän lopussa puhuimme, että me osaamme pelata jääkiekkoa. Meidän oli näytettävä se, Pavelski jatkoi.

NHL:n yhtä ”suomalaisjoukkuetta”, eli Starsia käskyttää nyt väliaikainen luotsi Rick Bowness. Hän kertoi olevansa iloinen päästessään penkin taakse, mutta tapa, jolla se tapahtui – eli Montgomeryn potkut – ei ollut niinkään mieleinen. Bowness toimi ennen nykyistä pestiään joukkueen kakkosluotsina.

Ben Bishop suhtautui myllerrykseen varsin rauhallisesti. Eteenpäin on mentävä jatkossakin.

– Urheilussa valitettavasti potkuja tulee ja ihmisiä myydään. Näihin ei ole hirveästi aikaa reagoida, vaan pikemminkin on palattava sorvin ääreen. Pysyimme pelipäivän rituaaleissa hyvin kiinni, nollapelin torjunut kassari tuumi.

– Tämä oli hieno peli alusta loppuun, Hintzin, Miro Heiskasen ja Esa Lindellin joukkuekaveri sanoi.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Ihan käsittämätön kiekkosade! Kultaleijona Kevin Lankinen torjui historiaa – kurmotti Eeli Tolvasta ja Miikka Salomäkeä urakalla

Ilmaveiviä yrittäneellä Patrik Laineella jäätävä itseluottamus NHL:ssä – puhui jo kovista menestyshaluista: ”En halua sanoa, että aiomme mennä pudotuspeleihin”

NHL:ssä suomalaistulitus: Kakkospalkittu iski voittomaalin, tulokkaalle luotsin kehut – ”Niin kauan, kun hän tekee oikeita asioita, ei häntä ole syytä pistää penkille”

Aivan maaginen juhlamaali NHL:ssä! Sebastian Aho iski Teuvo Teräväisen huikeasta passista – selostajakin monttu auki: ”Haluan tietää, että tarkoittiko hän tuota?”

NHL-surkimuksen hirvittävä kierre jatkuu – Patrik Laineelta maaginen soolomaali, suomalaiskonkari järkyttävällä tavalla toiseksi viimeisenä eräässä tilastossa