Ilmaveiviä yrittäneellä Patrik Laineella jäätävä itseluottamus NHL:ssä – puhui jo kovista menestyshaluista: ”En halua sanoa, että aiomme mennä pudotuspeleihin”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli yöllä pelipäällä Detroit Red Wingsiä vastaan. Jets kaatoi NHL-surkimuksen 5-1 pelissä, jossa suomalainen tykitti yhden komean pömpelin. Hyökkääjän tehotilasto jäi asteen plussalle ja lisäksi pelaaja oli ottelun kolmostähti.

– Se lasketaan yhdeksi voitoksi. Emme välitä siitä, kuinka otamme näitä, niin kauan kuin otamme. Tämä on ollut ajattelutapamme koko vuoden, Laine sanoi joukkueen kotisivuilla.

Maalin lisäksi Laine oli esillä aivan avauserän lopulla erilaisissa puuhissa. Hänelle ja joukkuekaveri Kyle Connorille sekä Red Wingsin Filip Hronekille ja Tyler Bertuzille tuomittiin pikkukakkoset väkivaltaisuudesta ja käytöksestä.

Otteita jäätävästä itseluottamuksesta

Lisäksi suomalainen ponnahti valokeilaan kolmannestakin näkökulmasta. Hän nimittäin yritti hävyttömästi ilmaveiviä. Jos tuo ”hävytön”-sana kolahtaa, niin se on perusteltavissa sillä, että peli oli siis tässä tilanteessa tasan 1-1. Moinen olisi ollut odotettavampaa esimerkiksi Jetsin 4-1- tai 5-1-johtoasemassa.

Voit katsoa hyvin alkaneen yrityksen painamalla tätä linkkiä.

Ilmeisen hyvällä pelihuumorilla varustettu Laine on nakuttanut tällä kaudella tehot 9+20=29 (+7). Suomalaishyökkääjä on tasan piste per peli -vauhdissa. Hyvin menee Jetsilläkin, joka on jäänyt kymmenessä edellisessä pelissä vain kahdesti pisteittä.

– Olemme pelanneet paljon yhden maalin pelejä ja olemme olleet niissä todella hyviä. On selvää, että tällaiset kolmen-neljän maalin voitot tekevät myös hyvää itseluottamukselle.

– On selvää, että tällaiset kolmen-neljän maalin voitot tekevät myös hyvää itseluottamukselle.

Laineen mieltä ei näytä horjuttavan se fakta, ettei maaleja ole tippunut hänen tililleen odotetun paljon. Toisaalta tehot ovat komeat.

Tällä kaudella vain kaksi ylivoimapömpeliä tehnyt suomalainen on tainnut olla vastustajien pihdeissä erityisen tiukasti, sillä Laine on laukonut 89 kertaa. Se tekee peliä kohden siis kolme kutia – keskiarvo oli viime kaudella jotakuinkin sama.

Suomalainen kokee silti, ettei paikkoja ole tullut liukuhihnalta.

– Laukaisupaikkoja ei ole ollut liikaa ja siltähän se näyttääkin.

Detroitia vastaan Jetsin ainoasta ylivoimamaalista vastasi Mark Scheifele.

– Joukkueet pelaavat nyt eri tavalla. Meillä on neljä hyvää muuta pelaajaa, jotka osaavat pelata ja viimeistellä ylivoimalla. Sellaista meidän ylivoimamme on nyt.

– Laukaisupaikkoja ei ole ollut liikaa ja siltähän se näyttääkin.

Winnipeg liitää läntisessä konferenssissa vahvasti. Jo 40 pinnan rajan rikkonut joukkue keikkuu kolmannella sijalla.

– Treenikauden tappioiden jälkeen meidän pelaamisen yllä oli kysymysmerkkejä ilmeisestikin. Uskon, että olemme nyt osoittaneet kaikille, että olemme hyvä joukkue, itsevarma suomalainen latasi.

Ensimmäiseen pudotuspeleistä putoajan paikkaan eroa on nyt kuusi pinnaa, ja runkosarjaa on jäljellä reilu puolet. Ensi keväästä Laine antoi kovia kommentteja.

– En halua sanoa, että aiomme mennä pudotuspeleihin. Haluamme olla se joukkue, joka pelaa taas konferenssifinaaleissa.

– En halua sanoa, että aiomme mennä pudotuspeleihin. Meillä on sellainen joukkue, jossa on hyvä mennä eteenpäin. Haluamme olla se joukkue, joka pelaa taas konferenssifinaaleissa. Olemme olleet siellä ja haluamme olla siellä myös tällä kaudella.

Jets pelasi lännen finaaleissa keväällä 2018 Vegas Golden Knightsia vastaan. Silloin Winnipeg otti käkättimeen otteluvoitoin 1-4.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:ssä suomalaistulitus: Kakkospalkittu iski voittomaalin, tulokkaalle luotsin kehut – ”Niin kauan, kun hän tekee oikeita asioita, ei häntä ole syytä pistää penkille”

Aivan maaginen juhlamaali NHL:ssä! Sebastian Aho iski Teuvo Teräväisen huikeasta passista – selostajakin monttu auki: ”Haluan tietää, että tarkoittiko hän tuota?”

NHL-surkimuksen hirvittävä kierre jatkuu – Patrik Laineelta maaginen soolomaali, suomalaiskonkari järkyttävällä tavalla toiseksi viimeisenä eräässä tilastossa