NHL-surkimuksen hirvittävä kierre jatkuu – Patrik Laineelta maaginen soolomaali, suomalaiskonkari järkyttävällä tavalla toiseksi viimeisenä eräässä tilastossa

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin järkyttävä kujajuoksu NHL:ssä jatkuu. Takavuosina kaudesta toiseen pudotuspeleihin yltänyt joukkue hävisi yöllä Winnipeg Jetsille selvin numeroin 1-5 joukkueen tappioputken venyessä jo 12:een otteluun. Red Wings on voittanut edellisen kerran 13. marraskuuta.

Keskiviikkoyönä yksi Red Wingsin kurittajista oli Patrik Laine, joka iski pelissä yhden maalin näytöstyyliin näin. Sarjataulukossa 40 pisteen rajan rikkoneen Jetsin suomalaistykin henkilökohtainen saalis on nyt 9+20=29. Laine on Winnipegin sisäisessä pörssissä kakkosena. Toinen sinivalkoinen hyökkääjä Joona Luoto ei pelannut lainkaan.

Maalin lisäksi Laine oli esillä aivan avauserän lopulla erilaisissa puuhissa. Hänelle ja joukkuekaveri Kyle Connorille sekä Red Wingsin Filip Hronekille ja Tyler Bertuzille tuomittiin pikkukakkoset väkivaltaisuudesta ja käytöksestä.

Jos oli Laineen ilta maalin ja voiton myötä iloinen, niin sama ei koske 35-vuotiasta Valtteri Filppulaa. Pelaaja jäi pisteittä, joskin tehotilasto pullahti nöyryytyksestä huolimatta plussalle. Muuten se on ollut pääasiassa ottelusta toiseen miinuksella.

Suomalaisen tehotilasto oli ennen iltaa karu -27, nyt se näyttää siis lukemia -26. Sillä irtoaa koko sarjassa viimeistä edellinen sija, sillä huonomman lukeman on kirjannut vain Andreas Athanasiou. Hän on käsittämättömät 33 pinnaa pakkasella.


PÄIVÄN VIHJE: TPS – HIFK

HIFK vierailee Turussa – jatkuuko ylivoimapelaamistaan parantaneen TPS:n voittokulku?