Ihan käsittämätön kiekkosade! Kultaleijona Kevin Lankinen torjui historiaa – kurmotti Eeli Tolvasta ja Miikka Salomäkeä urakalla

© Kuva: Getty Images

Toukokuun maailmanmestarivahti Kevin Lankinen oli Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä aivan käsittämättömässä kiekkosateessa AHL:ssä pelaavan Rockford IceHogsin tolppien välissä.

Viime keväänä Slovakiassa pelattujen MM-kisojen pudotuspeleissä Ruotsin, Venäjän ja Kanadan tyhjin käsin jättänyt Lankinen torjui ällistyttävät 55 kutia tylyttäen Eeli Tolvasta, Miikka Salomäkeä ja muita Milwaukee Admirals -pelaajia.

Suomalaiskassaria kohti tulleet kudit kirjattiin tilastoihin erä erältä lukemin 19, 12 ja 25. Päätöserässä Lankinen joutui venymään pikkumustan eteen siis häkellyttävästi yli kerran per minuutti. Lankisen edustama poppoo voitti farmiliigan ottelun kaiken kruunuksi jatkoajalla luvuin 2-1. Milwaukee iski ainoan pömpelinsä päätöserän puolen välin jälkeen.

Uskomattoman torjuntamäärän ottanut Lankinen oli pelin ykköstähti. Salomäki kilpistyi kultavahtiin kuuden ja Tolvanen viiden vedon verran. Jotain Lankisen käsittämättömästä torjuntamäärästä kertoo se, että Admiralsilta ilman kuteja jäi vain vasen laitahyökkääjä Rem Pitlick.

Admiralsin suomalaispelaajat kuuluivat joukkueen eniten laukoneiden joukkoon, sillä viiteen tai kuuteen laukaukseen pystyi vain kourallinen pelaajia.

Lisäksi huima fakta on sekin, että Lankisen torjuntamäärä 55 on Rockfordin uusi seuraennätys. Aiemmin sitä pitivät hallussaan uransa jo lopettaneet Kent Simpson ja Michael Leighton. He ottivat 49 koppia San Antonio Rampagea ja Texas Starsia vastaan lokakuussa 2013 ja joulukuussa 2015. Kultavahti nousi siis omille kymmenluvuilleen.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Ilmaveiviä yrittäneellä Patrik Laineella jäätävä itseluottamus NHL:ssä – puhui jo kovista menestyshaluista: ”En halua sanoa, että aiomme mennä pudotuspeleihin”

NHL:ssä suomalaistulitus: Kakkospalkittu iski voittomaalin, tulokkaalle luotsin kehut – ”Niin kauan, kun hän tekee oikeita asioita, ei häntä ole syytä pistää penkille”

Aivan maaginen juhlamaali NHL:ssä! Sebastian Aho iski Teuvo Teräväisen huikeasta passista – selostajakin monttu auki: ”Haluan tietää, että tarkoittiko hän tuota?”

NHL-surkimuksen hirvittävä kierre jatkuu – Patrik Laineelta maaginen soolomaali, suomalaiskonkari järkyttävällä tavalla toiseksi viimeisenä eräässä tilastossa

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️