Liigan kärjessä paahtava Kärpät tiedotti kotisivuillaan, että se on tehnyt maalivahti Patrik Rybarin kanssa ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Viime kaudella Detroit Red Wingsin NHL-organisaatioon kuulunut 26-vuotias vahti on pelannut Liigassa 17 ottelua torjuntaprosentein 93,35.

– Minun on hyvä olla täällä. Joukkuetoverit ja valmennus ovat huippuja. Ari Hilli on hieno maalivahtivalmentaja, joka on auttanut minua kehittymään, slovakialainen sanoi.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on erittäin tyytyväinen Kärppien maalivahtikaksikkoon.

– Sekä Rybar että (Justus) Annunen ovat osoittaneet kovan tasonsa Liigan maalivahteina. Hienoa, että hän oli valmis sitoutumaan myös ensi kauteen meidän kanssamme. Hänellä on tavoitteena palata jossain vaiheessa takaisin Pohjois-Amerikkaan, ja hän uskoo, että Kärpät pystyy auttamaan tässä tavoitteessa.

Kärpät oli äskettäin Rybarin kanssa lähellä todellista kriisiä, jos pelaaja olisi joutunut pelikieltoon. Vahti huitoi taannoisessa HIFK-pelissä helsinkiläisten kippari Jere Sallista kilvellä lentäen suihkuun. Maalille luisteli vasta 17-vuotias debytantti Joel Blomqvist.

Tuoreen jatkajan pelikielto olisi ollut täydellinen katastrofi, sillä sivussa jo tovin ollut Justus Annunen on tervehtyessäänkin todennäköisesti pois vuodenvaihteessa Tsekissä pelattavien nuorten MM-kisojen takia.