”Mörkö” Anttila edelleen vaisu, MM-kultaleijonat esillä hyvässä ja pahassa – tässä ovat Leijonien Tsekki-pelin topit ja flopit

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonat jatkoi perinteisessä isänpäiväviikonlopun Karjala-turnauksessa pisteputkeaan lauantainakin. Tsekki tosin löi Suomen varsin tasapaksun pelin jälkeen luvuin 3-2 voittolaukauskisassa. Ottelu ei tarjonnut mitään kohauttavia hienouksia, muttei toisaalta mitään kohauttavia epäkohtiakaan.

SuomiKiekko arvioi Suomi-Tsekki-ottelun kaksi onnistujaa ja kaksi epäonnistujaa kummastakin joukkueesta.

Suomi

Topit:
Jussi Olkinuora
– Persoonallinen vahti on näyttänyt olevansa sinut KHL:ssä uuden arjen kanssa, ja sama laulu jatkuu maajoukkueessakin. Admiral Vladivostokin torjuja ei pikkumustia liikaa pudottelut, vaan maailmanmestari osoitti taas kerran olevansa korkealiidossa vuorenvarmoilla otteillaan.

Juho Lammikko – Illan avausmaalin tekijä johti Suomen parasta hyökkäysketjua. Nelostrio Marko Anttila – Lammikko – Kristian Kuusela jaksoi paineistaa, jaksoi hyökätä, jaksoi karvata ja jaksoi tehdä kaikkea muutakin mahdollista hyvää työtä tasapainoisesti läpi illan.

Flopit:
Marko Anttila
– Anttilalla henkilökohtaisesti tosin olisi voinut olla parempikin ilta. Jokerien ”Mörkö” näytti jotenkin olevan raskaalla jalalla liikkeellä, eikä hän vienyt esimerkiksi taklauksia loppuun asti totutulla tavalla. Kun Leijonat oli pääsemässä ylivoimahyökkäykseen, kuivui paikka kasaan Anttilan raskaan jalan takia. Kultaleijona tyytyi lyömään kumilätkän vain Tsekki-päätyyn.

Mikko Niemelä – Maajoukkuedebytantti raastoi ja repi kyllä siten, kuten peruspakin kuuluukin, mutta silti jalka ei tuntunut riittävän. Niemelä joutui ottamaan kaksi kakkosta ja esimerkiksi niistä jälkimmäinen tuli Kärppien puolustajan revittyä Tsekki-pelaajaa Suomen puolustusalueella.

Tsekki

Topit:
Marek Langhamer
– Tsekki-vahti piti omiaan pystyssä ottaen lukuisia perushyviä koppeja. NHL:ssäkin käyneen torjujan vire loi vieraiden kenttäpelaajiin selvästi luottoa.

Hynek Zohorna – Pelicansissa aikoinaan ihastuttanut hyökkääjä johti veljesten hyökkäysketjua sellaisella esityksellä, jota perushyvältä pelaajalta on lupa odottaa. Laituri ampui varsinaisella peliajalla kuusi kertaa ja lisäksi hänen tilastoihinsa kirjattiin syöttöpinna.

Jos olivat Zohornan alkuajat maajoukkueessa viime kaudella vaisuja, niin nyt otteet ovat reilusti kirkkaampia. Maininnan ansaitsee myös ketjun yksi Zohornoista, eli Tomas. Hän alusti Tsekin 2-2-maalin ja kilautti kiekon jatkoajalla poikkipuuhun.

Flopit:
Jiri Smejkal
– Kolmosketjun laituri pelasi ottelussa vain yhdeksän minuuttia ja 13 vaihtoa. Aika oli selvästi vähemmän kuin ketjukavereilla, eli Dmitrij Jaskinilla ja Lukas Sedlakilla. Peliaikakin laski erä erältä, ja kuin kruununa tilastoihin kirjattiin miinusta.

Jakub Galvas – Jukureista tuttu tehopakki ei pystynyt lauantaina tuomaan Tsekille mitään. Galvas ei oikein loistanut millään puolella kenttää, vaikka Liigassa hän on tehomies. Toki nyt rooli oli olla nelosparin pakki.

LUE MYÖS:
Leijonatähti ihmetyttää Liigassa – viime kaudella kuusi maalia tehnyt hyökkääjä iskee pisteitä liukuhihnalta MM-kullan jälkeen: ”Voi olla, että se alitajunnassa vaikuttaa”

Leijonille karu tappio kotiturnauksessa – voitto valui käsistä viimeisillä minuuteilla

KHL:n maalipörssin kärjessä jättiyllättäjä – NHL:stä palannut maalilinko todistanut olevansa poikkeuksellinen venäläispelaaja

Arvokisamitalisti häkellyttää seurajoukkueessa pisteillään – ”jäynäyttikö” hän nyt Leijonissa joukkuekaveriaan? ”Koitin jotain pientä keksiä”