Leijonille karu tappio kotiturnauksessa – voitto valui käsistä viimeisillä minuuteilla

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonat oli Tsekin maalin edessä tyly lauantaina latomalla kaksi maalia Marek Langhamerin naaman edestä. Nuo eivät kuitenkaan riittäneet vieraiden viedessä kaksi pinnaa voittolaukauskisan jälkeen luvuin 2-3. Tsekki sai pidettyä B-pisteiden välistä lukuisan usean hyvän paikan luoneen Suomen kurissa suurimmaksi osaksi torjujansa ansiosta.

Langhamer torjui voittolaukauskisassa kaikki suomalaisvedot.

Hyvässä tikissä oli myös Leijonien tolppien välissä urakoinut Jussi Olkinuora. Persoonallinen vahti on näyttänyt olevansa sinut KHL:ssä uuden arjen kanssa, ja sama laulu jatkuu maajoukkueessakin. Admiral Vladivostokin torjuja ei pikkumustia liikaa pudottelut, vaan maailmanmestari osoitti taas kerran olevansa korkealiidossa vuorenvarmoilla otteillaan.

Alakerran tekeminen oli kaikkinensa Suomen positiivisin asia lauantaina, joskin myös Tsekin hyökkäykset olivat useaan otteeseen varsin hitaita. Sinivalkoisten puolustajien panos näkyi myös hyökkäyspelaamisessa Avagard Omsk -pakki Ville Pokan saalistettua tehot 0+2=2 yli 12 000 silmäparin edessä.

Mainittakoon, että nuorten maailmanmestari on saalistanut tällä kaudella 25 sarjapelissä tehot 0+6=6. Kyse ei siis todellakaan ole mistään pistelingosta.

Syöttöpinnat eivät olleet mitään onnenkantamoisia, vaan hyviä toimituksia maalille. Pokan toimituksista saivat nauttia kiekon avauserässä sisään lapioinut Juho Lammikko ja päätöserän alussa osunut Sakari Manninen.

LUE MYÖS:
KHL:n maalipörssin kärjessä jättiyllättäjä – NHL:stä palannut maalilinko todistanut olevansa poikkeuksellinen venäläispelaaja

Arvokisamitalisti häkellyttää seurajoukkueessa pisteillään – ”jäynäyttikö” hän nyt Leijonissa joukkuekaveriaan? ”Koitin jotain pientä keksiä”