HELSINKI. Kokeneen leijonapakki Juuso Hietasen alkukausi on ollut pisteiden valossa huimaa ilotulitusta. Pakki on kasannut KHL-joukkue Dynamo Moskovan takalinjoilla 25 ottelussa tehot 8+10=18.

Koska meritoituneen leijonapelaajan yhden kauden runkosarjan piste-ennätys on sesongilta 2013-14 mallia 10+22=32, menee rekordi tänä talvena rikki. Nykyinen ennätys on Torpedo Nizhni Novgorodin paidasta.

– Pakkien pisteet tulevat pitkälti ylivoimien kautta. Kun ylivoima toimii ja sitä pääsee pelaamaan, niin sitten on mahdollisuus tehdä tehoja, Suomea Karjala-turnauksessa edustava Hietanen järkeilee SuomiKiekolle.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Pakkien pisteet tulevat pitkälti ylivoimien kautta.[/nosto]

Dynamo Moskovan kokenut kehäkettu johtaa koko sarjassa pakkien pistepörssiä. Kakkosena on Avangard Omskia edustava Stanley Cup -voittaja Slava Vojnov tehoin 7+9=16 ja kolmantena toukokuun maailmanmestari, Jokerien Mikko Lehtonen lukemin 6+10=16.

– Muutenkin olemme pelanneet joukkueena viime aikoina hyvin. Kun joukkue pärjää, niin yksilökin pärjää.

Hietanen saattoi näyttää isoa merkitystään viimeistelyssä myös torstaina, jolloin Leijonat kaatoi Karjala-turnauksen avauspelissä Venäjän numeroin 4-3. Rangaistuslaukauksesta 2-1-maalin iskenyt Sakari Manninen supisi ennen suoritustaan Leijonien vaihtoaition edessä, pakkien kohdalla jotakin.

Antoikohan Hietanen maailmanmestarille neuvoja, kuinka kiekko upotetaan Ivan Botsharovin, eli Hietasen joukkuekaverin, selän taakse?

– Ei, kun Mane tuli kysymään jotakin. Koitin jotain pientä siihen keksiä. Mutta ihan oli Manen oma ratkaisu, hieno maali, Hietanen veisteli pieni hymy kasvoillaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Ihan oli Manen oma ratkaisu, hieno maali.[/nosto]

No entäpä sitten Leijonien hyökkääminen? Jos on Hietasen pelissä tuo osa-alue kunnossa, niin kyllä se hyvin näytti toimivan Suomellakin torstaina. Lauantaina vastaan tulee Tsekki.

– Ei se valmista ole, mutta emmepä me tässä montaa päivää ole kimpassa olleet. Pystymme parantamaan, mutta hyvä voitto kuitenkin, kaksinkertainen MM-hopeamitalisti ja olympiapronssimitalisti miettii.

Kyseessä oli maajoukkuekauden ensimmäinen ottelu.

– En tiedä, onko vuodenajalla merkitystä. Voitto oli pääasia, ei me niille mitään huippupaikkoja antaneet. Pystyimme parantamaan huolellisempaan päin. Alussa hyökkäykset katkesivat keskialueelle ja Venäjä pääsi kääntämään. Pitää olla huolellisempi.

Vaikka Euro Hockey Tour jakaa ihmisten mielipiteitä, on viikonlopun päänäyttämön tunnelmassa aisittavissa innostuneistuutta niin pelaajien kuin katsojienkin keskuudessa. Maajoukkuepaidan kantaminen on tietysti kunnia-asia.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Totta kai täällä annetaan näyttöjä loppukautta varten. Voitostakin totta kai pelataan. Joka peliä lähdetään voittamaan.[/nosto]

– Totta kai täällä annetaan näyttöjä loppukautta varten. Voitostakin totta kai pelataan. Joka peliä lähdetään voittamaan.

Suomi-Tsekki lauantaina kello 17.30 Hartwall Arenassa.