KHL:n runkosarjaa on pelattu suurin piirtein kolmasosa ja Jokerit majailee tällä hetkellä itäliigan läntisessä konferenssissa seitsemäntenä kerättyään 23 ottelusta 27 pistettä.

Nihkeästi kautensa aloittanut ryhmä on saanut kurssin käännettyä, mutta Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki toteaa joukkueen nettisivulla töitä vielä riittävän.

– Alku oli aika heikko, eikä meinattu oikein saada koneita käyntiin. Yhdeksän pelin jälkeen löysimme intohimoa, luistelua ja kamppailuvoimaa; voitettiin kuusi peliä putkeen, Marjamäki toteaa ja jatkaa:

– Ne olivat maalin pelejä ja tultiin muutaman kerran takaa-ajoasemasta voittoon. Alkoi tapahtua hyviä asioita. Ennen taukoa ei taas oltu kovin tasaisia. Tietysti kirsikkana kakun päällä oli TsSKA-vierasvoitto, joka on varmasti ollut syksyn paras esityksemme.

Jokerit on kärsinyt syksyn mittaan runsaasti loukkaantumisista. Varsinkin monia runkohyökkääjiä on ollut pidemmän aikaa sivussa.

– Hyökkääjistä vain neljä on pystynyt terveenä pelaamaan kaikki 23 peliä. Se on aika poikkeuksellista ja vaihtuvuus on ollut iso ketjuissa. Ehkä sekin on välillä näkynyt, Marjamäki pohti.

Varsinkin viime kauden parhaan maalintekijän Nicklas Jensenin poissaolo on kirpaissut. Tanskalainen summasi ennen loukkaantumistaan kuudessa ottelussa lupaavat 7 (4+3) tehopistettä, mutta on sivussa aina tammikuulle asti.

Runkosarjaa on kuitenkin vielä rutkasti jäljellä ja Marjamäellä on ryhmälleen selvä tavoite.

– Tärkeintä on kasvaa voittavaksi joukkueeksi. Tämä ryhmä on sisältä hyvin rehellinen, ja johtavat pelaajat Peter Regin etunenässä tietävät koko ajan, missä menemme. Hän on pelannut erinomaisesti ja ollut hyvä liideri myös kopissa. Keskusteluyhteys on toiminut, ja tiedämme koko ajan, mikä vaatimustason pitää olla, Marjamäki hehkuttaa joukkueen kapteenia.

Jokereiden kausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona 13.11. vierasottelulla Kunlun Red Staria vastaan.

Mittelö aloittaa kauden pisimmän vieraskiertueen, kun joukkue kohtaa viikon sisään Kunlunin lisäksi Admiral Vladivostokin, Amur Habarovskin, sekä Traktor Tsheljabinskin.