Jokereiden NHL-avulla edessään täysin uusi kokemus: ”Pikkujunnuna viimeksi”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä pelaavalla Saku Mäenalasella on edessään uransa toistaiseksi pisin vieraskiertue.

Jokerit aloitti maanantaina matkansa Pekingiin, jossa se pelaa keskiviikkona ensimmäisen vieraspelinsä neljän ottelun turneellaan, kun vastaan asettuu Kunlun Red Star.

Viime kaudella NHL-seura Carolina Hurricanesin organisaatiossa kiekkoillut hyökkääjä on käyttänyt maajoukkuetauon lepäämiseen, mikä lieneekin järkevää, sillä matkustamista tulee noin viikon sisään liki 16 000 kilometriä.

– Mukava on lähteä Kiinaan, jossa en ole koskaan ennen käynyt. Mielenkiinnolla odotellaan, mitä reissu tuo tullessaan. Mukava on matkustaa hyvien äijien kanssa ja lähteä taas pelaamaan kovia pelejä, Mäenalanen toteaa Jokereiden nettisivulla.

Viidettä kauttaan helsinkiläisseurassa pelaava Jesse Joensuu osaa kuvailla, minkälainen rasitus pelaajilla on edessään.

Joukkue pitää sisäisen kellonsa Suomen ajassa, joten ottelut pelataan sen mukaan aamulla tai puolilta päivin. Pelien jälkeen edessä on lento seuraavaan paikkaan, joten lepäämiseen jäävä aika pitää käyttää maksimaalisesti hyväksi.

-Ei sitä rasitusta oikein ikinä tässä vaiheessa vielä tajuakaan, Joensuu hymähti ennen pitkän reissun alkua ja jatkoi:

-Ollaan vain menossa pelaamaan neljä peliä, mutta esimerkiksi Kiinassa pelin jälkeen odotellaan jonkin aikaa lentoa ja ollaan Vladivostokissa heidän aikaansa aikaisin aamulla. Kyllä siinä pää ja kroppa menee vähän sekaisin, mutta onneksi näitä reissuja ei ole kuin yksi vuodessa.

Positiivista joukkueen kannalta on, että ”retki” on edessä maajoukkuetauon jälkeen, jolloin suurin osa pelaajista on saanut levätä. Mäenalanen odottaakin innolla täysin uutta kiekkokokemusta.

– Pikkujunnuna on viimeksi pelannut aamupelejä, mutta eiköhän se vanhasta muistista mene. Pitää vain olla valmiina heti yhdeksältä. Mennään päivä ja peli kerrallaan, lähdetään nauttimaan peleistä, hyökkääjä toteaa.

Kunlun-kamppailu käynnistyy keskiviikkona kello 13.30 Suomen aikaa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!