Jesse Puljujärvi kertoi Karjala-turnauksen päätteeksi, että jää mielellään koko kaudeksi Liigaan. Hän jahtaa menestystä Kärppien paidassa. NHL-sopimus Puljujärven pitäisi allekirjoittaa ennen joulukuun alkua.

Edmontonissa Puljujärven otteita Liigassa ja sopimussotkua Oilersin kanssa on seurattu kauden mittaan. Erityisesti Edmonton Journalin sivuilla Puljujärvestä on nähty useita kriittisiä artikkeleita.

Liigaan jääminen sai kuitenkin hyvän vastaanoton lehden toimittajalta David Staplesilta.

– Järki on voittanut, tai siltä näyttää. Puljujärvi aloitti kauden ison leikkauksen ja huonon NHL-sesongin jälkeen, jolloin hän menetti itseluottamuksensa luoda peliä. Hänen täytyy saada voimansa, itseluottamuksensa ja pelinsä taas uralleen, joten Suomessa pelaaminen vuoden ajan on erinomainen idea, Staples kirjoittaa.

Kärpissä Puljujärvi saa vakautta. Ensimmäistä kertaa ikinä hän saa pelata samassa joukkueessa ja saman valmennuksen alaisuudessa koko kauden ajan.

Staples näkee kuitenkin mahdollisuuden jälleen valtapelille.

– Saattaa olla, että tämä oli valtapeliä Puljujärveltä ja hänen agentiltaan pakottaa Oilers kauppaamaan hänet. Jos tämä oli yritys tossuttaa Ken Hollandia, se epäonnistui, koska Puljujärvellä on niin vähän vaihtoarvoa ja muutenkin paras veto hänelle oli viettää kausi 2019-20 kehittävässä liigassa, Staples arvioi.