Venäläislehti Championat uutisoi Moskovassa tapahtuneesta erikoisesta kiekkolupauksen vanhempien kavalluksesta.

Kaksi viikkoa Jastreby Moskovan jääkiekkoakatemiasta valmistumisen jälkeen, 18-vuotiaan Rinat Gazizovin vanhempia lähestyttiin venäläismiehen toimesta, joka oli esittäytynyt heille ”kirjallisen todistuksen” kanssa pelaaja-agenttina.

”Pelaaja-agentti” oli kertonut vanhemmille seuranneensa heidän poikaansa jo pitkään, ja että hän pitää poikaa lupaavana pelaajana. Muutama päivä tapaamisen jälkeen, mies oli luvannut järjestää suhteillaan Gazizoville siirron NHL:ään, kunhan vanhemmat maksavat hänelle ennakkona 1,5 miljoonaa ruplaa (n. 21 150 euroa).

Vanhemmat uskoivat miehen puheita ja alkoivat välittömästi etsimään vaadittua rahasummaa. Vanhemmat päätyivät lopulta myymään asuntonsa, jotta tarvittava ruplamäärä saatiin kasaan.

Lopputulos oli kuitenkin järkytys, sillä Gazizov ei koskaan päässyt Pohjois-Amerikkaan ja ”pelaaja-agentti” oli kadonnut teille tietämättömille. Poliisin kerrotaan vieläkin etsivän huijaria.

Gazizov pelasi viime kaudella Jastreby Moskovan joukkueessa Venäjän alle 18-vuotiaiden sarjassa 17 ottelua hyökkääjälle vaatimattomin tehopistein 3+0. 180-senttinen nuorukainen oli viime kesänä ensimmäistä kertaa varauskelpoinen NHL:ään.