Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkin antoi perjantaina harvinaisen pitkän ja tylyn tilityksen Buffalo Sabresia vastaan koetun 1-3 -tappio-ottelun jälkeen.

– He (Sabres) olivat nälkäisiä. He pelasivat niin paljon nopeammin. Me pelasimme ehkä vain 30 minuuttia. Meille tuli muutama huono jäähy ja ne muuttivat pelin kulkua. Edelleenkin, tämä on nuorten sarja tällä hetkellä. Meidän täytyy pelata nälkäisemmin, nopeammin ja taistella jokaisesta kiekosta. Meidän täytyy voittaa. Se miten pelasimme, ei ole hyvä asia. Meidän täytyy muuttua, Malkin latasi The Athletic -lehdelle.

Malkin teki Penguinsin ottelun ainokaisen, ja oli muutenkin joukkueen ylivoimasesti paras kenttäpelaaja.

33-vuotias venäläistähti haluaakin nyt johtajan elkein saada joukkueeseen uutta valoa.

– Harjoitusottelut ovat ohi. Nämä ovat tosipelejä nyt. Tämä oli totisesti herätys meille. Meidän täytyy ymmärtää, että jokainen joukkue on vaarallinen tällä hetkellä. Ei ole väliä onko vastustajana Buffalo vai Washington. Meidän täytyy oppia tämän päivän pelistä ja pelata paremmin jatkossa – ainakin 100 prosenttia paremmin, Malkin jyrähti.

– Yritän tehdä kaukalossa parhaani. Perjantaina pidämme joukkueen kanssa kokouksen. Meidän täytyy puhua toistemme kanssa. Mutta kausi on vasta alussa. Meidän täytyy ymmärtää se. Asia ei mene niin, että: ”okei, meillä on vielä 20 peliä aikaa herätä”. Ei, kausi on jo alkanut. Jokainen piste on tärkeä. Joka vuosi pudotuspeleihin pääsy vain vaikenee ja vaikenee, hän jatkoi.

Malkin kaipaa jokaiselta pelaajalta tasonnostoa.

– Emme ole missään harjoituksissa. On vain sinä. Olet nälkäinen, haluat voittaa kaksinkamppailuita, sitten asiat on kunnossa. Mutta kun teet kiekonmenetyksen, jos haluat vain pelailla kiekkoa ympärillesi – se ei kuulu peliin. Harjoituksissa on – ylivoimaa, alivoimaa ja aloituksia. Kaikista tärkeintä on kuitenkin pelaajan energiatila, se miten valmistaudut otteluun. Se mitä teemme harjoituksissa, on ihan okei. Mutta me hävisimme ottelussa ehkä jokaisen kaksinkamppailun, Malkin sanoi hieman omintakeisella englannillaan.