Edmonton Oilersin seurajohto lähetti kykyjenetsijänsä lauantain vastaisena yönä pelattuun otteluun Carolina Hurricanesin ja New York Islandersin välillä, kertoo Oilersin sisäpiiritoimittaja Jim Matheson.

Toimittajan saamien tietojen mukaan syynä tähän oli Hurricanesin hyökkääjä Julien Gauthier, joka on tiettävästi herättänyt Oilersin mielenkiinnon mahdollisena vaihtokohteena Jesse Puljujärvelle.

193-senttinen ja yli 100-kiloinen Gauthier, 22, on Hurricanesin 1. kierroksen 21. varaus kesältä 2016. Viime kaudella 75 AHL-ottelussa 27 maalia ja 14 maalisyöttöä kerännyt Gauthier pelasi Islandersia vastaan uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Oilersin kykyjenetsijäosastolle Gauthierin otteista tuskin jäi paljoakaan kerrottavaa, sillä Hurriacanesin nelosketjun laidalla hyökänneen kanukin vastuu ottelussa jäi hieman reiluun kahdeksaan minuuttiin.

Puljujärven tavoin Gauthier on oman seuransa 1. kierroksen varaus, joka ei kuitenkaan ole onnistunut vielä murtautumaan NHL-kokoonpanon puolelle. Miehen kahden farmikauden otteet lupailevat kykyjenetsijäraporttien mukaan kuitenkin hyvää. Kanadalaisesta uskotaankin kypsyvän käyttökelpoinen NHL-tason hyökkääjä seuraavien vuosien aikana.

Löysikö Oilers vihdoin sopivan ja seuraa tyydyttävän vaihtokohteen Puljujärvelle?

LUE MYÖS: Rasmus Ristolaisen siirto lähellä? Jopa 30 kykyjenetsijää paikalla Buffalossa

LUE MYÖS: Carolina Hurricanesin huima putki sai jatkoa – suomalaiskaksikko jälleen maalinteossa