Rasmus Ristolaisen siirto lähellä? Jopa 30 kykyjenetsijää paikalla Buffalossa

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen nimi roikkuu sitkeästi NHL-siirtohuhuissa huolimatta jo täyttä päätä käynnissä olevasta kaudesta.

Yhteensä 30 kykyjenetsijän uutisoitiin olleen paikalla Sabresin ja Montreal Canadiensin välisessä ottelussa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Vegas Golden Knights, Carolina Hurricanes ja Columbus Blue Jackets lähettivät Buffaloon peräti kaksi kykyjenetsijää. Pohjois-Amerikan medialähteet uskovatkin yleisesti seurojen olleen paikalla nimenomaan Ristolaisen vuoksi.

Sportsnetin palkkalistoilla nykyisin vaikuttava pitkäaikainen NHL-tason GM Brian Burke muistuttikin keskiviikkona Ristolaisen Sabresin seurajohdolle aiemmin jättämästä siirtopyynnöstä. Ex-seurapomo uskoo suomalaisesta tehtävän tulevina päivinä ja viikkoina lukuisia tarjouksia. Joka tapauksessa tämän hetkinen tilanne lupailee vahvasti Ristolaisen lähtöä Buffalosta vielä tällä kaudella

Kenties kaikkein kuumeisimmin Ristolaisen perässä on tällä hetkellä akuutista puolustajapulasta kärsivä Winnipeg Jets. Mikäli kanadalaisseuran tähtipuolustaja Dustin Byfuglien kallistuu uran päättämisen puolelle, olisi 5,4 miljoonan dollarin kausipalkkaa nauttiva 24-vuotias Ristolainen kenties kaikkein todennäköisin siirtomarkkinoilta saatavissa oleva puolustaja korvaamaan 7,6 miljoonan dollarin palkkaa nauttineen Byfuglienin.

Suomalaispuolustajan peliaikaan kohta vuoden päivät pyörinyt siirtohuhujen ilotulitus ei ainakaan alkukauden perusteella ole vaikuttanut. Tehot 0+1 neljässä ottelussa netonnut turkulainen luuti Canadiensia vastaan pelatussa ottelussa Sabresin alakerrassa tasan 25 minuuttia.