Oulun Kärpissä vahvan alkukauden pelanneen Jesse Puljujärven otteet Liigassa ovat saaneet Pohjois-Amerikassa ristiriitaisen vastaanoton.

14 peliin tehot 9+6=15 takoneen ”Puljun” NHL-oikeudet omistavan Edmonton Oilersin sisäpiiritoimittaja Jason Gregor hämmästeleekin kiekkojännäreiden käyttäytymistä suomalaisen parantuneiden otteiden suhteen.

– Asioita, joita en käsitä… Miksi ihmisiä harmittaa se, että Puljujärvi pelaa hyvin Suomessa. Hän on vasta 21-vuotias. Hänet tuotiin NHL:ään liian hätäisesti. Ihmisten pitäisi olla iloisia siitä, että hän saa itseluottamusta hyökkäyspeliinsä. Nämä ilkeät kommentit, jotka kyseenalaistavat hänen tekemisensä, räjäyttävät tajuntani, Gregor ällistelee Twitter-tilillään ja jatkaa:

– Jos hän pelaa hyvin, hänen markkina-arvonsa kohoaa, mikä auttaa Oilersia. Ja kenties hän palaakin Edmontoniin palanneen itseluottamuksen kanssa. Joka tapauksessa on toivottavaa, että hyökkäyspään pelaajat onnistuvat maalinteossa NHL:ää heikommissa sarjoissa.

Puljujärven loppukauden osoite on selvillä viimeistään 1. joulukuuta, jolloin takaraja hyökkääjän paluulle Pohjois-Amerikkaan umpeutuu.