Päävalmentaja haukkuu Columbuksen jättäneet venäläistähdet lyttyyn – ”Älkää tulko puhumaan voittamisesta”

© Kuva: Getty Images

Tulisieluisena päävalmentajana tunnettu Columbus Blue Jacketsin John Tortorella ei voi vieläkään sulattaa kesällä seurasta häipyneiden Sergei Bobrovskin sekä Artemi Panarinin päätöstä jättää seura kesken kaupungissa vallitsevan kiekkobuumin.

Tortorella ei ymmärrä varsinkaan venäläiskaksikon puheita voittaviin organisaatioihin siirtymisestä molempien vaihdettua viime kaudella NHL:n kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin pudotuspeleissä pudottaneen Columbuksen tosipelien ulkopuolelle jääneisiin seuroihin (Florida Panthers ja New York Rangers).

– Olen vihainen. Olen vihainen pelaajille ja organisaatiolle koko kaupungin puolesta, Tortorella lataa The Athleticin Aaron Portzlinen haastattelussa.

– Kunnioitan heitä valtavasti, mutta en halua kuulla ”haluan voittaa” -puheita, kun sinulla on siihen kaikki edellytykset täällä (Columbuksessa). Arvostan heitä, mutta olen todella vihainen. Olimme menossa eteenpäin tällä joukkueella, valmentaja jatkaa.

Myös superlupauksen sopimustilanne mietityttää

Tortorellan tuskaa kauden alla lisää kärkipuolustaja Zach Werenskin venyneet jatkosopimusneuvottelut.

– Olen suunnattoman pettynyt. En ole mukana bisnespuolessa, mutta kun nuori pelaaja missaa minuutinkin harjoitusleiristä, se iljettää minua. Hän on pelaajana kruununjalokivi, enkä haluaisi hänen olevan hetkeäkään poissa (harjoitusleiriltä), Tortorella murehtii.

Valmentaja muistuttaa kuitenkin, ettei joukkue aio ottaa askeleita taaksepäin useiden tähtien lähdöstä huolimatta.

– Mielestäni otimme hyvän askeleen eteenpäin viime kaudella, vaikkemme selvinneetkään pudotuspeleissä toista kierrosta pidemmälle. Tämä ei muutu miksikään, vaikka menetimmekin joitakin pelaajiamme, Tortorella luo uskoa tulevaan.

Oli valmentajan usko joukkueeseen kuinka luja tahansa, joutuu kokenut jenkkiluotsi taikomaan hatustaan useamman kanin tulevalla kaudella johdattakseen seuransa jälleen pudotuspeleihin.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!