The Athletic -lehden asiantuntija Dom Luszczyszyn tarjoaa syyskuun aikana ennakon jokaisesta NHL-seurasta ja maanantaina vuorossa oli suomalaisittain erittäin kiinnostava joukkue, New York Rangers.

Analytiikan avulla jääkiekkoa tarkkailevan Luszczyszynin mukaan Rangersin leirissä tuskin kannattaa odottaa liikoja alkavalla kaudella, sillä hän laski joukkueen runkosarjan piste-ennusteeksi vaatimattomat 84,9 pistettä.

Rangers-fanit uskoivat joukkueensa saavan keskimäärin 88,5 pistettä, kun taas NHL-fanit yleisesti ennakoivat Rangersin pääsevän 85,6 pisteeseen.

– Rangersilla oli melkoinen kesäkausi, kun joukkue kaappasi NHL:n parhaan vapaan pelaajan, hommasi vaihtokaupan avulla yhden parhaista puolustajista sekä varasi toisena varaustilaisuudessa. Rangersin ympärillä on paljon hypeä, joten luonnollisesti se heijastuu myös Rangers-fanien piste-ennusteessa. Se on yli kolme pistettä enemmän, mitä sain pistemallissani. Suurin ero on siinä, että Rangers-fanit uskovat Columbus Blue Jacketsin olevan Metropolitan-divisioonan viimeisiä, kun taas omassa arviossani se on Rangers, Luszczyszyn kirjoitti.

Suomalaisittain mielenkiintoisin seurattava Rangersissä on tulevalla kaudella suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko. Luszczyszyn näkee, että 18-vuotias superlupaus valloittaakin jo tulokaskaudellaan pelipaikan ykkösketjun oikeasta laidasta supertähtien Artemi Panarinin ja Mika Zibanejadin rinnalta.

Asiantuntija arvioi samalla Kakon olevan Rangersin neljänneksi paras hyökkääjä tulevalla kaudella. Nuoren suomalaisen uskotaan paukuttavan tulokaskaudellaan komeat 51 tehopistettä.