Kuka korvaa pois kaupatun Phil Kesselin Pittsburghissa – tässäkö uusi maalitykki ylivoimaan?

© Kuva: Getty Images

Arizona Coyotesiin kesällä Pittsburgh Penguinsistä kaupattu tähtihyökkääjä Phil Kessel kuului vuosikaudet pingviinien tärkeimpiin aseisiin varsinkin ylivoimapelissä.

NHL:n viidenneksi tehokkainta ylivoimapeliä viime kaudella esittäneen joukkueen kapteeni Sidney Crosby myöntääkin Kesselin korvaajan olevan ylivoimapelin suhteen vielä hakusessa.

– Kesselin laukaus sekä kyky nähdä kaukalon tapahtumat vasemmalta b-pisteeltä… hän pelasi sillä paikalla pitkät tovit. Meidän täytyy nyt löytää uutta kemiaa ja visioita ylivoimapeliimme, Crosby myöntää NHL.comille.

– Hyvä asia on se, että meillä on paljon kavereita, jotka ovat pelanneet jo aiemmin yhdessä. Se helpottaa asioita.

Yksi mahdollinen korvaaja jenkkitähdelle on Alex Galchenyuk, joka oli osa Kessel-kauppaa saapuen seuraan Coyotesista. Laituri takoi viime kauden 72 pelissä 21 (9+12) ylivoimapistettä. Kesselin vastaava lukema viime kaudelta oli 36 (12+24) yv-pinnaa.

– Galchenyuk on luova pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Hän näkee jään hyvin ja ymmärtää, milloin laukoa ja milloin jättää laukomatta, Pensin ylivoimapelin vakiokalustoon kuuluva puolustaja Kris Letang kehuu tuoretta hyökkääjähankintaa.

Todennäköisemmin Crosbyn ja Jevgeni Malkinin lisäksi kolmannen hyökkääjän paikan Pens-yv:ssä vie kuitenkin jompi kumpi kaksikosta Jake Guentzel tai Patric Hörnqvist.


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?