Colorado Avalanchen kanssa yhä ilman jatkosopimusta oleva tähtihyökkääjä Mikko Rantanen harjoittelee ainakin tulevan viikon Norjassa paikallisen pääsarjaseura Storhamar IL:n mukana.

Syy päätöksen taustalta löytyy norjalaisseuran valmennuksesta, jossa vaikuttavat turkulaiset kiekkolegendat Miika Elomo ja Petteri Nummelin.

– Tunnen molemmat entuudestaan. He ovat entisiä huippupelaajia ja heidän valmennukseen on mukava mennä. Tässä on mukana vähän seikkailuhenkeäkin. En ole ennen käynyt Norjassa. Lisäksi olosuhteet Hamarissa ovat kuulemma huippuluokkaa, Rantanen vahvistaa tiedon Iltalehdelle.

SIL:ää luotsaava Elomo kertoi seurajohdon olleen puulla päähän lyötyjä näiden saatua tietoonsa mahdollisuuden saada Rantanen seuran treenivahvuuteen.

– On kunnianosoitus, että tuon tason jätkä kysyy meiltä, saako meidän rinkiin tulla harjoittelemaan. Mikon saapuminen on iso asia Storhamarin organisaatiolle ja koko Norjan jääkiekolle. Nyt nuoret pelaajat täällä pääsevät läheltä näkemään, miten kovan tason ammattilainen valmistautuu, harjoittelee ja palautuu. Kun kerroin seurajohdolle asiasta, oli heidän ensimmäinen kysymyksensä, että oletteko tosissanne, Miika Elomo paljastaa Iltalehdelle.

Rantasen tulevan Avalanche-sopimuksen vuosiansioiden odotetaan kohoavan jopa lähelle 10 miljoonaa dollaria.

Lähde: Iltalehti