Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman paljasti torstaina, että Edmonton Oilers on käynyt kahden NHL-seuran kanssa neuvotteluja Jesse Puljujärven kauppaamisesta.

Friedmanin tietojen mukaan Oilers on puhunut ainakin Carolina Hurricanesin ja Tampa Bay Lightningin kanssa potentiaalisesta kaupasta.

Oilers Now -radiolähetyksen toimittaja Bob Stauffer on nyt tarjonnut lisää taustatietoja Puljujärveen liittyvistä neuvotteluista. Kokeneen kiekkomiehen tietojen mukaan Hurricanes olisi tarjonnut Puljujärvestä hyökkääjälupaus Julien Gauthieria.

21-vuotias Gauthier pelasi viime kaudella AHL:ssä 75 ottelua pistein 27+14=41. 193-senttinen järkäle on Hurricanesin vuoden 2016 ykköskierroksen (21.) varaus.

The Athletic -lehden Oilersin asiantuntija Jonathan Willis pitää Puljujärven treidaamista suoraan Gauthieriin kuitenkin huonona ideana.

– Tämä on kuin vaihtaisi pennin dollariin, jos kaupassa ei tule vielä vastikkeena varausvuoroa. Gauthier on enemmänkin maalintekijä, joka ampuu Puljujärven tapaan oikea käsi alhaalla. Hän on kuitenkin lähes vuoden vanhempi, vaikka hänet valittiin samassa varaustilaisuudessa. Hänen tehokkuutensa hyökkäyssuuntaan on ollut myös latteampaa verrattuna Puljujärveen, Willis kertoo.

Puljujärven vaihtoarvon puolesta puhuu ainakin se, että suomalainen kirjasi AHL:ssä 18-vuotiaana 39 ottelussa 28 tehopistettä, joka on 0,72 pistettä ottelua kohden. Gauthier taas pelasi viime kaudella AHL:ssä 21-vuotiaana 0,55 pistekeskiarvolla.