Apu: Kevin Lankisen loukkaantuminen oli kova paikka koko perheelle – raju takaisku muutti kaiken: ”Se oli lopulta tärkeä käännekohta”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon tuore maailmanmestari Kevin Lankinen kertoi Apulle koskettavan tarinan menneisyydestään. Pelaaja joutui uransa vaikeimpaan tilanteeseen vuonna 2017 loukkaannuttuaan.

Kaksi silloista joukkuekaveria HIFK:sta kaatui hänen päälleen kohtalokkain seurauksin. Odotukset Lankisella olivat kovat, koska edellinen sesonki oli ollut Lankisen uran paras. Vahti kuului helsinkiläsjoukkueen organisaatioon kausina 2014-18.

– Olin täynnä uskoa itseeni, mutta sitten loukkaannuin ja jouduin olemaan viisi kuukautta poissa jäältä, Lankinen kertoi aviisille.

Loukkaantuminen käänsi maalivahdin uraa omalla tavallaan.

– Tyttöystäväni oli tärkein tukeni vastoinkäymisen aikana. Lisäksi fysiikkavalmentajani ja määrätietoisen punttisaliharjoittelun avulla sain itseni parempaan fyysiseen kuntoon kuin koskaan.

Loukkaantuminen oli kova paikka koko perheelle.

Yleensä kuitenkin vastoinkäymiset vahvistavat elämässä ja niin taisi käydä Lankisellekin. Hän kertoi lehdelle tuntevansa itsensä henkisesti vahvemmaksi kuin ennen loukkaantumista.

– Se oli lopulta tärkeä käännekohta, vaikka loukkaantuessani en osannut sitä mitenkään aavistaa. Oli pakko miettiä uran jatkosuunnitelmat tarkkaan ja pohtia, mitä haluan, mihin tähtään.

Viime kaudella AHL:ää Rockford IceHogsissa ja ECHL:ää Indy Fuelissa torjunut maalivahti on nyt siis maailmanmestari. Toukokuussa itsensä suomalaisten sydämiin pelannut torjuja yrittää hakea alkavalla kaudella paikkaa NHL-joukkue Chicago Blackhawksista.

Sivustomme tapasi Lankisen aiemmin elokuussa Lahdessa. Voit lukea haastattelun ohesta.

Nyt kaikki tietävät, kuka ihme on Kevin Lankinen – kultaleijona hakee yhä paikkaa NHL:stä nöyränä: ”En koe, että olisin muuttunut mitenkään”


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!