Calgary Flamesiin vasta Edmonton Oilersista kaupattu Milan Lucic myönsi kasanneensa niskaansa liikaa vääränlaisia paineita Edmontonin paidassa.

Kanadalaislaiturin viime kausi ei sujunut aivan yhtä tehokkaaseen malliin kuin miehen fanit olivat tottuneet näkemään. Pisteitä syntyi 79 ottelussa vain 20 kappaletta.

Heinäkuussa Edmonton kauppasi Lucicin Calgaryyn vaihdossa konkarihyökkääjä James Nealiin.

Vaikka siirto yllätti monia, sopi se Lucicille enemmän kuin hyvin. Mies paljasti NHL.com:lle, ettei ollut koskaan aivan kotonaan Edmontonissa.

Lucic kertoi päätyneensä ripustamaan niskaansa väärän mallisen viitan Oilersin pukukopissa. Rooli ei ollut luonteva ja se heijastui myös tuloksiin jäällä.

– Kun saavuin Edmontoniin kolme vuotta sitten olin todella innoissani. Halusin painaa töitä niin kovaa, mutta jälkikäteen ajateltuna kasasin lautaselleni ehkä hieman liikaa. Kun ajattelen sitä nyt, asetin itselleni liikaa paineita, tähtihyökkääjä avautui.

– Yritin olla sellainen johtajatyyppi. Voimahyökkääjä, joka olisi suuri hahmo myös jään ulkopuolella. Kaikkea tällaista. Se tuntui siltä kuin en olisi ollut ollenkaan oma itseni. En syytä siitä ketään. Se oli vain hieman enemmän kuin kykenin puremaan, Lucic myönsi.