Columbus Blue Jackets-GM Jarmo Kekäläinen ei ole huolissaan, vaikka sinitakit saattavat heinäkuun 1.päivänä menettää tukun sopimuksensa päättäviä avainpelaajiaan.

Kekäläinen vahvisti Blue Jacketsia voimakkaasti viime helmikuun siirtotakarajalla hankkimalla joukkueeseen muun muassa Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin, sekä pitämällä joukkueen venäläistähdet Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin rosterissa, vaikka molemmat pelasivat viimeistä sopimuskauttaan.

Peliliikkeiden taustalla oli tavoite menestyä kevään pudotuspeleissä ja jatkopelit alkoivatkin hienosti Blue Jacketsin pudotettua taalaliigan runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Tampa Bay Lightningin suoraan neljässä ottelussa.

Seuraavalla kierroksella joukkueen tie nousi kuitenkin pystyyn tulevaa Stanley Cup-finalisti Boston Bruinsia vastaan voitoin 2-4.

Kekäläinen ei silti kadu rohkeita liikkeitään siirtomarkkinoilla.

– Sanoimme koko ajan ottaneemme riskin ja jos he lähtevät heinäkuun 1.päivänä, tulee meille runsaasti tilaa palkkakattoon ja paljon erilaisia mahdollisuuksia edetä. Elämä jatkuu, se oli riski jonka olimme valmiit ottamaan, suomalaispomo vakuutti NHL.comille.

Kekäläinen halusi myös muistuttaa joukkueessa olevista nuorista huippulupauksista nimeten heistä etenkin jo keväällä suoraan Liiga-jäiltä hienosti NHL:ään ponnistaneen ranskalaishyökkääjä Alexandre Texierin, sekä SHL:n maalikuninkuuden päättyneellä kaudella voittaneen ruotsalaistykki Emil Bemströmin.

– Uskomme noiden kavereiden tekevän vaikutuksen NHL:ssä. Se, tapahtuuko niin jo nyt, emme tiedä, mutta lähitulevaisuudessa joka tapauksessa, Kekäläinen vakuuttaa.