Raju paljastus: NHL-seura piti MM-kisojen supertähteä pelkkänä ”AHL-pelaajana” ja kauppasi hänet pois – ”He eivät halunneet minua sinne”

© Kuva: Getty Images

Venäjän maajoukkueessa ja KHL:ssä Pietarin SKA:ssa viime vuosina loistanut tähtihyökkääjä Nikita Gusev siirtyy ensi kaudeksi NHL:ään, solmittuaan juuri ennen MM-kisoja yksivuotisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa.

Gusev on alun perin Tampa Bay Lightningin vuoden 2012 seitsemännen kierroksen (202.) varaus, mutta floridalaisseura ei koskaan löytänyt käyttöä KHL:ssä hirmutehoja takoneelle 26-vuotiaalle venäläiselle. Lightning kauppasi kesällä 2017 Gusevin NHL-oikeudet Vegas Golden Knightsille.

Gusev paljasti maanantaina venäläiselle Sport-Express -lehdelle, että Lightningilla ei ollut kovinkaan suuria odotuksia hänen suhteen.

– Olemme puhuneet Nikita Kutsherovin kanssa paljon. En oikein tiedä miten voisin kertoa tämän. Tampa Baylla on hyvä joukkue. Jossain kohtaa minut kaupattiin pois sieltä, ja he sanoivat minulle, että olen vain AHL-pelaaja – eivätkä he halua nähdä minua siellä. He sanoivat, että ansaitsen vain AHL-sopimuksen. Ehkä siksi minut kaupattiin, Gusev sanoi.

Gusev ei koskaan päässyt Lightningin silloisen GM:n Steve Yzermanin puheille.

– En koskaan edes tavannut Yzermania. Ei sillä ole väliä, kuka tuon asian sanoi minulle. Tapasin muita Lightningin edustajia. He sanoivat minulle myös sen, että heillä on jo niin paljon nuoria pelaajia kaksisuuntaiselle sopimuksella, joten olet vain AHL-pelaaja, Gusev kertoo.

– Otin asian kuitenkin rauhassa. Jos joukkue ei halua minua, niin se on heidän näkemyksensä. Oli heti selvää, että en olisi mennyt AHL:ään. Olen todella iloinen, että minut kaupattiin, venäläishyökkääjä jatkoi.

Pari kautta sitten NHL:ssä pyöri iso kohu siitä, että KHL:stä Vegas Golden Knightsiin isolla rahalla saapunut Vadim Shipatshev ei suostunut matkaamaan AHL:ään. Gusev ei kuitenkaan halua toistaa Shipatshevin temppua.

– Kyllä, voin mennä AHL:ään. Menen minne vain. Minulle annettiin yksisuuntainen NHL-sopimus. Haluan ja aion pelata NHL:ssä. Jos Golden Knights ei näe minun mahtuvan NHL-joukkueen mukaan ja he tarjoavat minulle vaihtoehtona AHL:ää, niin sitten menen sinne. Venäjällä menin VHL:ään, eikä se ollut kamalaa. Selvisin siitä, Gusev sanoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!