Paukkuuko MM-kisoissa lähes 60-vuotias ennätys rikki? William Nylander paukuttaa tehopisteitä hirmutahtiin!

© Kuva: Getty Images
KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

NHL-tähtiä vilisevästä Ruotsin joukkueesta komeimpia otteita Slovakian MM-kisoissa on toistaiseksi esittänyt Toronto Maple Leafs-hyökkääjä William Nylander.

23-vuotias Nylander saapui kisoihin hankalan kauden jälkeen. Sopimuskiistan vuoksi mies pääsi tositoimiin vasta joulukuussa.

Sesonki rapakon takana päättyi pettymykseen, eikä ruotsalaistaiturin panoksessa joukkueelleen ollut kehumista. Nylander summasi 54 runkosarjaottelussa vain 27 (7+20) tehopistettä. Seitsemässä pudotuspelissä saldo oli 1+2=3.

MM-kisoissa tahti on puolestaan ollut toinen: Viiteen peliin hyökkääjä on paukuttanut peräti 13 (4+9) tehopistettä ja johtaa koko kisojen pistepörssiä.

Nylander ei ole koonnut pinnojaan pelkästään turnauksen heittopusseja vastaan, vaan oli esimerkiksi lauantain 4-3-voitossa Sveitsiä vastaan Ruotsin avainpelaaja tehtyään komeat 3 (1+2) pinnaa.

Pistemäärällään 23-vuotias Nylander lähestyy Aftonbladetin mukaan myös erästä ikivanhaa ennätystä.

Yksissä MM-kisoissa eniten pisteitä takonut ruotsalaispelaaja on Nisse Nilsson, joka summasi vuoden 1962 MM-kisoissa peräti 17 (11+6) tehopinnaa.

Ruotsilla on maanantaina ja tiistaina alkusarjan ottelut Latviaa ja Venäjää vastaan, jonka jälkeen Nylanderilla on mahdollisuus parantaa pistesaldoaan vielä ainakin kisojen puolivälierässä.

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!