Oho! Venäjä jyrää, kapteeni Ilja Kovaltshuk saa lokaa niskaansa – sortuu MM-kisoissa alkeellisiin virheisiin jatkuvasti

© Kuva: Getty Images
KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

Vaikka Venäjä jyräsi jääkiekon MM-kisojen alkusarjassa kolmen pisteen voitosta toiseen keräten maksimipinnat, riittää joukkueen ympärillä myös negatiivista kuhinaa. Kippari Ilja Kovaltshukin toiminta ei miellytä venäläistä kiekkoväkeä.

Asiasta kirjoittivat mm. Suomessa Ilta-Sanomat sekä Venäjällä Sports.ru.

Pelaaja on jatkanut MM-jäillä sitä kujajuoksua, jota häneltä nähtiin jo NHL:ssä aiemmin talvella. MM-joukkueen kippari iski Los Angeles Kingsissä 64 ottelussa onnettomat tehot 16+18=34 plusmiinussaldon painuessa katastrofaalisiin lukemiin -26.

MM-kisojen alkusarjassa nelosketjun mies summasi lukemat 2+3=5. Tehotilasto oli +5. Lukemat ovat siinä mielessä ehkä valheellisia, että Venäjä oli ylivoimainen alkusarjassa. Koska esimerkiksi joukkueen maaliero oli 36-7, muuttuvat henkilökohtaiset tilastot itsestään hienoiksi.

Tuttu kaava

Kovaltshuk oli Kingsissä sanalla sanoen surkea ja samanlainen tekeminen on jatkunut nytkin. Venäläismedian mukaan hyökkääjää ei näytä puolustaminen paljoa nappaavan, eivätkä syötötkään tahdo mennä omien lapoihin. Nämä kuulostavat alkeellisilta virheiltä.

Kings-pelaajaa verrattiin maajoukkuekaveri Aleksandr Ovetshkiniin. Hän sentään puolustaa aktiivisesti ja pelaa tilanteet loppuun.

Venäläismediat painottivat sitä, ettei hyökkääjän asennetta tai olemusta voi alkaa puolustelemaan tähden leimalla.

Se, miten Kovaltshuk jatkaa MM-jäillä, nähdään torstaina. Venäjä ja USA kohtaavat kello 17.15 alkavassa puolivälierässä. Toinen alkuiltapäivän pari on Kanada-Sveitsi.

Kello 21.15 alkavissa iltaotteluissa kohtaavat Suomi ja Ruotsi sekä Tsekki ja Saksa.

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!