Viime kaudella Stanley Cupin finaaleihin NHL:ssä yltänyt Vegas Golden Knights joutuu tekemään useita kovia päätöksiä kokoonpanonsa suhteen mahtuakseen palkkakaton alle tulevana syksynä.

Rajoitetuiksi vapaiksi agenteiksi tulevat hyökkääjät William Karlsson, Nikita Gusev, Tomas Nosek sekä kakkosvahti Malcolm Subban ovat pelaajia, joista jokaiseen seuralla ei ilman muita järjestelyjä ole varaa.

Varsinkin 26-vuotias Karlsson on mielenkiintoinen nimi. Mies solmi vuoden ja 5,25 miljoonan dollarin mittaisen sopimuksen täksi kaudeksi, joskin tulevana kesänä myös muilla joukkueilla on mahdollisuus iskeä oma tarjouksensa ruotsalaissentterille.

– Jos etsit vahvaa kakkossentteriä, joka hoitaa puolustusvelvoitteensa ja jolla on potentiaalia kehittyä vielä myös hyökkäyssuuntaan, mikset jahtaisi Karlssonia? Hän on todistanut pärjäävänsä voittavassa joukkueessa pelaajana, jolla on paljon annettavaa. Tarjouksen tulisi olla 6,5-7 miljoonaa dollaria vuodelta, mutta se tekisi Vegasin tilanteen sopimuksen mätchäämiseksi todella vaikeaksi, kiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News pohtii.

Karlsson iski vielä viime kaudella joukkueelleen runkosarjassa komeat 78 tehopistettä. Tällä kaudella miehen tehot putosivat kuitenkin 56:een.

LUE MYÖS: Kova väite Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Phil Kesselistä: ”Haluaa siirron vain yhteen osoitteeseen”

LUE MYÖS: NHL:n entinen ykkösvaraus turhautui seurajohdon linjattomuuteen: ”Liian paljon muutoksia”