NHL:n rottapelaaja tehnyt uskomattoman muodonmuutoksen – pelasti joukkueensa kuolemanpelissä, suomalaiselta vuolaat kehut

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask piti joukkueensa elossa maanantaiyönä, kun hän torjui edustamalleen joukkueelle pakkovoiton Toronto Maple Leafsia vastaan. 4-2-voitto tasoitti ottelusarjan kiinnitykset 3-3:een.

Kaikkiaan 22 torjuntaa ottaneen Raskin perusiltapuhde latisti tehoitta jääneen Kasperi Kapasen ja kumppanit. Toinen vaahteranlehtipaidat latistanut pelaaja oli kaksi maalia iskenyt Brad Marchand.

– Luulen, että hän viihtyy tällaisissa paikoissa, Rask kehui joukkuekaveriaan Bruinsin nettisivuilla.

Joskus aiemmin lähinnä ärsyttäjänä tutuksi tullut hyökkääjä rikkoi runkosarjassa sadan pisteen rajan (36+64=100) ja iski nyt kuolemanotteluun kaikkiaan kolme pinnaa.

– Hän on ylpeä johtavasta roolistaan, joka hänellä on joukkueessamme – jäällä ja sen ulkopuolella, suomalaisvahti arveli.

Marchand on parantanut esimerkiksi runkosarjan piste-ennätystään kaudesta 2014-15 lähtien koko ajan. Toisaalta myös jäähymäärä oli päättyneenä talvena Marchandin uran isoin. Boksin ovi kävi peräti 96 minuutin edestä.

Ottelusarja ratkeaa keskiviikkoaamuna.

MARCHANDIIN LIITTYVIÄ JUTTUJA LÖYDÄT LISÄÄ TÄÄLTÄ.